Allt fler får tillgång till bredband i Sandvikens kommun – störst ökning på landsbygden


“Det är fortfarande en skillnad mellan tätort och landsbygd, men den största ökningen sker just nu på landsbygden där täckningen nu är 51 % jämfört med 10 % året innan”, skriver Sandvikens kommun i ett pressmeddelande.

Kommunen har under de senaste åren gjort en satsning tillsammans Sandviken Energis affärsområde Sandnet, med fokus på landsbygden. Utbyggnaden har finansierats genom stöd från kommunen, staten och EU.

– Det är mycket glädjande att tillgången till fast bredbandsuppkoppling fortsätter att öka i kommunen. Det ger möjlighet att bo och leva och driva företag i hela kommunen, säger Peter Kärnström, kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Bredbandsutbyggnaden på landsbygden fortsätter under 2019 och 2020.

I regeringens bredbandsstrategi är målet att 95 % av hushåll och företag ska ha tillgång till bredband 2020 – ett mål som kommunen räknar med att uppnå.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar