Blackrock gör rejäl ommöblering | AffärsvärldenKapitalbjässen Blackrock genomför sin största ommöblering på flera år och utvidgar bland annat ansvarsområdet för två tilltänkta kandidater att ersätta vd Laurence Fink. Det framgår av ett internt memo, skriver Wall Street Journal.

Mark McCombe, som varit ansvarig för Americas, kommer nu att dela den rollen med Mark Wiedman samtidigt som han får ett större ansvarsområde för ett antal säljgrupper.

Mark Wiedman, som nyligen blivit utsedd till chef för den internationella verksamheten och företagsstrategin, blir alltså även delad Americas-chef samt ansvarig för Asien-Stillahavsområdet och EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika).

Båda jagar toppjobbet på Blackrock som även omorganiserar säljpersonalen samt skiftar över två dussintals chefer till nya roller, enligt WSJ.

Blackrock ska enligt källor ha påbörjat planerna på ommöbleringen förra året och dessa görs mot bakgrund av att företaget växt till sex biljoner dollar i förvaltat kapital sedan finanskrisen. Vildvuxenheten har resulterat i nya utmaningar som kan tas tillvara på genom att vara djärva, uppgav vd Laurence Fink i memot. Att tillsätta nya chefer på nya avdelningar bedöms kunna uppmuntra denna sorts ageranden.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar