De tar över Ängskärs camping:”Vi vill satsa mer på restaurangen”


Paret har skrivit på ett femårigt arrendeavtal med Upplandsstiftelsen som äger campingen. Hur mycket årshyran ligger på vill inte Rose-Marie Berg avslöja, men hon säger att den är ganska låg.

– Vi har länge velat gjort något själva och när vi flyttade hem från Sala såg vi att de sökte arrendator, säger hon.

Paret bor i Försäter, längs riksväg 76 utanför Skärplinge. I Sala jobbade Rose-Marie Berg som assistent i skolan men tidigare har hon arbetat i restaurangbranschen. Rent praktiskt blir det hon och hennes systers man Tobias Flygman som ska jobba på campingen.

– Vi ska satsa mer på restaurangen, genom att ha lunchservering med husmanskost samt starta catering. Sedan behöver hela området fräschas upp. Det är ganska nybyggt men det finns en del att göra ute ändå.

På campingen finns drygt 60 platser för husvagnar samt tre stugor och 20 tältplatser. Foto: Upplandsstiftelsen.

Björn-Gunnar Lagström, vd på Upplandsstiftelsen, är mycket nöjd med lösningen. Lagström säger att Upplandsstiftelsen sökt nya arrendatorer sedan i höstas då Sabine och Kjell Hållkvist tackade för sig efter fem års tid.

– De har skött det här alldeles utmärkt, vi har haft jättebra arrendatorer.

På en flygbild syns hur campingen ligger vackert belägen vid havet. Foto: Upplandsstiftelsen.

Den upphandling som Upplandsstiftelsen gjorde gav dock inledningsvis ingen respons

– Jag tror att de företag som gick in via Visma bedömde det som en för liten anläggning, de var nog på jakt efter större anläggningar. Sedan kan jag tänka mig att de som var intresserade lokalt inte riktigt vågade, säger Björn-Gunnar Lagström.

Upplandsstiftelsen blev sedan uppringda av paret Berg-Andersson.

– De kom med ett anbud som vi tyckte var bra.

Vad är det viktigaste för er med skötseln?

– Först och främst att det blir en bra arbetssituation för de nya arrendatorerna. Att anläggningen fungerar och den är välhållen efter Kjell och Sabine. Sedan är det förstås viktigt att det är en bra camping för camparna. Vår styrelse har sagt att det är viktigt att det fortsätter att vara en lite, naturnära camping där man också kan tälta, svarar Björn-Gunnar Lagström.

Campingen har 62 husvagnsplatser för el, några husvagnsplatser utan el, tre stugor på vardera 16 kvadratmeter och plats för 20 tält.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar