Andreas Alm hoppfull inför ny säsong med Häcken ”Sticker ut”


Fjolårets säsong slutade inte som BK Häcken hade önskat. 

Säsongens sista match slutade med en förlust på hemmaplan mot IFK Norrköping. Häcken kunde dock trösta sig med en femte plats i tabellen efter att ha klättrat under säsongens andra halva. 

– Det blev besvikelse till slut, vi hade chans till medalj. Men med tanke på hur sommaren såg ut så blev det en utveckling under hösten, säger tränaren Andreas Alm. 

Nu går han in på sin andra säsong som tränare för Häcken.

– Jag har massor av förväntningar på den kommande säsongen, framför allt resultatmässigt. 

Men han gör nog en del supportrar besvikna – för enligt honom är ett guld 2019 inte att förvänta sig.

– Att ta guld är inte ens en fråga för oss. Det är så många lag före oss i tabellen som har bättre resurser. Men vi kommer att se till att jaga dem och slå dem så mycket som möjligt. 

– En realistisk placering vi vill nå är att ligga precis bakom de tre stora lagen, men det är tajt mellan alla där. Drömmen är att vara före dem så klart, fortsätter han.

”Peppen har inte infunnit sig” 

Något som Häcken inte riktigt lyckades med i fjol var att vinna på bortaplan och att slå de lag som de förväntats slå. Något som Andreas Alm lovar att laget ska bli bättre på i år. Samtidigt menar han att det finns en tydlig vilja att vinna mot Malmö, Norrköping och AIK. 

– Göra mål är vi lite vassare på än de flesta lagen. Det är tydligt att vi sticker ut där i och med att vi var det lag som skapade flest målchanser i fjol. Vi har många i laget som är skickliga på det. Inte många andra lag kan stoltsera med det, säger han. 

I mitten av mars kan Andreas Alm inte riktigt slappna av och se fram emot den allsvenska premiären. 

– Just nu så har peppen inte infunnit sig. All energi har gått åt till Svenska cupen just nu. Men det ska bli skönt när säsongen drar i gång. Lagom till dess kommer man vara less på allt inför-snack och då kommer känslan av ”äntligen blir det spel” infinna sig. expressen

Related posts

lämna en kommentar