Allsvenskan 2019: IFK Göteborg-AFC: ”Inga stora favoriter”


AFC har i vinter skickat både IFK Norrköping och AIK ur cupen och spelar i maj final mot BK Häcken. 

– Ett bra organiserat lag som är fyllt av självförtroende efter att ha gått upp en serie tillsammans och tagit sig till final till cupen. På det sättet får man inte så mycket gratis. Ett kollektiv som jobbar väldigt hårt för varandra. Det är framför allt det som gör att de håller tätt i matcherna, säger Poya Asbaghi och varnar också för AFC:s omställningsspel. 

– Vi får inte blotta ytorna för tidigt och låta dem få kontringsläge, men vi har identifierat tydliga svagheter i deras lag också. Man ska respektera en motståndare som är i final i cupen, men det finns större svagheter i AFC än i många andra lag i allsvenskan när det gäller defensiven, fortsätter Blåvitts tränare. 

”Tillräckligt förberedda” 

Är ni där du vill att ni ska vara nu? 

– Vi är där vi ska vara för att kunna göra en bra premiär mot AFC, sedan gäller det att vi höjer oss vecka efter vecka. Men för att vinna en premiär tror jag att vi är tillräckligt förberedda. 

Får nyförvärvet Nzuzi Toko chansen från start mot AFC?

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

På den allsvenska upptaktsträffen blev IFK Göteborg tippat i botten tillsammans med AFC, Falkenberg och Sirius. 

– Om du frågar de flesta så är vi inte favoriter i den här matchen. De är två lag som är hyfsat jämna och vi har bortaplan. Objektivt sett är vi inga stora favoriter men sedan kommer vi själva alltid känna mer självförtroende och tro på oss själva än så. 

Mittbacken Kristopher Da Graca har problem med en vad och beslut om spel fattas på matchdagen. expressen

Related posts

lämna en kommentar