Charlotte Kalla ger besked om framtiden – fortsätter en säsong till


Redan inför den här säsongen flaggade Charlotte Kalla för att det kunde bli den allra sista som elitskidåkare. Och efter VM i Seefeld ville 31-åringen inte ge några besked alls.

– Det vore väldigt orättvist om jag här i målfållan skulle dra för stora växlar och summera det som varit, förklarade Kalla efter det sista VM-loppet.

– Det gör jag i lugn och ro efter säsongen. Då bestämmer jag mig om framtiden.

Nu har hon funderat färdigt.

Charlotte Kalla om framtiden

När SportExpressen träffar Charlotte Kalla efter tremilen på SM i Gällivare så berättar hon att det blir minst en säsong till.

– Det är helt klart nu, säger Kalla.

– Jag har velat ha lite perspektiv innan jag tog beslutet. Jag har inte velat ge några garantier när jag är mitt inne i säsongen, utan kunna utvärdera allting efteråt och låta det sjunka in.

”Jag är sugen på att köra vidare”

Beslutet var dock inte särskilt svårt.

– Jag har väl egentligen hela tiden känt att förra sommaren inte var den sista träningssommaren. Och sen har jag också en känsla av att det finns mer att plocka ut.

– Jag fick till bra lopp i början av säsongen, men sen… nej, jag är sugen på att köra vidare.

Charlotte Kalla tog tre pallplatser i världscupen den här säsongen, på tre olika distanser (10 kilometer klassiskt, 10 kilometer fristil och 15 kilometer fristil). På VM i Seefeld gick det dock tyngre, även om det blev guld i stafetten. Hon var som bäst femma individuellt.expressen

Related posts

lämna en kommentar