Deras företag växer – miljonsatsar på ny biltvätt i SätraFör Kent Bjurman började allting för tio år sedan i Avesta och Borlänge, men det var först 2013 som han öppnade i Gävle. Marken i Sätra som de har expanderat till har de försökt få till länge, sedan 2010, men det är först nu som tvätten står öppen. Idag har han sålt tidigare tvättar i Avesta och Borlänge och fokuserar helt på Gävleområdet.

– Det är ett väldigt stort område som täcks av nya tvätten, för nu slipper de i Hille och Sätra åka genom hela staden för att tvätta bilen själv, säger han.


Olle Mattson och Kent Bjurman berättar att den nya öppningen är uppskattad av flera av deras kunder.

Konceptet är enkelt. Man ställer bilen i ett bås och i en automat bredvid finns det möjlighet att köpa tvättkort eller polletter. De använder man sen för att starta tvättiden. Sedan är det bara att sätta igång och tvätta, så mycket eller lite som man vill. Biltvätten är för det mesta obemannad och allt man behöver finns på plats. De försöker ändå ta sig dit någon gång i veckan, för att byta ut saker och fylla på.

– Man kan göra ett helt program med vax och bilschampoo, men man kan också komma hit och bara tvätta av bilen från pollen eller liknande. Man gör som man vill, säger Olle Mattsson.

På senare tid har faran med att tvätta sin bil hemma uppmärksammats allt mer, eftersom vattnet med kemikalier då åker rakt ner i brunnarna. Här på biltvätten har de miljövänliga oljeavskiljare berättar Kent Bjurman.

– Allt dåligt som rinner ner i brunnarna här tas upp, och stoppas från att komma ner i det vanliga brunnsvattnet, det är mycket bättre för miljön än att stå hemma på gården och tvätta bilen, tillägger han.


Kent Bjurman försöker om han finns på plats att hjälpa kunder som inte är lika vana vid att tvätta bilen själv. Han berättar att det inte är alla som gjort det innan.

Bygget av biltvätten har kostat omkring 4 miljoner och tagit två månader. Mycket behövde göras innan biltvätten kunde börjas bygga, både asfaltera och jämna ut marken. Byggandet av tvätten de själv, tillsammans med en granne till Kent Bjurman.

– Vi försöker bygga det mesta själv, det blir billigare så, och då kan vi få det exakt som vi vill, säger Olle Mattson.

En av besökarna Tommy Engberg är väldigt positiv till att det nu går att tvätta bilen själv i området. Han har inte bott i Sätra så länge men har länge tvättat bilen själv. Det är viktigt för honom att det görs ordentligt.

– Jag tycker att det är toppen bra att de finns, tidigare har jag behövt åka till andra sidan stan, säger han.

Öppningen i Sätra är nog inte killarnas sista. Trots att de tidigare sålt på andra ställen i Sverige och idag bara har tre öppna i Gävleområdet så är de öppna för att eventuellt starta upp fler.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar