Anders Grönlund erbjöds till Malmö – nu gör han succé för Frölunda


Frölunda svarade för en av säsongens största segrar när man besegrade Malmö med 7–2 i Scandinavium i onsdags.

Redan efter 16 minuters spel hade man gått upp i en 3–0-ledning. Detta efter två mål av backdoldisen Anders Grönlund, 30.

– Herregud, kan vi fortsätta spela som vi gjorde i första perioden ser det riktigt bra ut. VI kommer ut som flygande raketer och alla cylindrar är påslagna, säger Grönlund dagen efter krossen.

Två mål av dig – det hör inte till vanligheterna?

– Verkligen inte. Men kul att man kan bidra. Vi ser ju att Lasch drar på sig flera spelare när han är på isen och det öppnar upp ett hav av is för oss andra, säger Grönlund.

”Matcherna mot Malmö passar mig”

För 30-åringen, som inför säsongen värvades till Frölunda från allsvenska Pantern, är det hans första SM-slutspel i karriären.

Enligt uppgifter erbjöds han just till Malmö inför säsongen, men som inte var intresserat.

– Det är kul med slutspel! Det har gått helt okej för mig så här långt. Jag tycker att matcherna mot Malmö passar mig personligen, säger han.

”Ibland behövs ett par fula tacklingar”

Kvartsfinalserien har än så länge mestadels präglats av hårt fysiskt spel och en del tuffa tilltag efter avblåsningar.

Inget oväntat, enligt Grönlund.

– Vi visste om att det är deras gameplan. För oss gäller det att hålla oss lugna efter avblåsningar men samtidigt inte ta någon skit. Jag tycker att det har varit en helt okej nivå, det rinner över ibland.

Men det är inget som påverkar er negativt eller?

– Det tror jag inte. Ibland behövs det ett par fula tacklingar för att komma i gång, så det kan vara till en fördel. Vi ska luta oss framåt och fortsätta spela vårt spel.

Efter tre matcher leder Frölunda serien med 2–1.expressen

Related posts

lämna en kommentar