Alexander Isaks chans döms ut – trots succén


Alexander Isak har gått från frysboxen i Borussia Dortmund till hetluften i Willem II. Den svenske 19-åringen har noterats för sex mål och en assist på nio matcher i Holland och belönades nyligen med en plats i Janne Anderssons EM-kvaltrupp.

I lördagens hemmamatch mot Rumänien gjorde Isak tävlingsdebut för det svenska landslaget då han hoppade in i slutminuterna mot Rumänien.

Supertalangen var en fingerspets från målvakten Ciprian Tatarusanu ifrån att bli målskytt och efter det halvtimmeslånga inhoppet mot Norge i tisdags hyllades Isak unisont.

Uppgifter: Dortmund vill satsa på Alexander Isak

Anfallarens succéartade vårsäsong har givetvis inte gått BVB-tränaren Lucien Favre obemärkt förbi. 

I Tyskland har det under vintern rapporterats om att Borussia Dortmund är ute efter en ny anfallare i sommar, men nu verkar klubben ha ändrat sina planer. Flera tyska medier rapporterar att Borussia Dortmund ska vara väldigt nöjd med Alexander Isaks utveckling under låneperioden i Holland och att de nu ser ut att belöna honom med en större roll i klubben nästa år. 

Klubben ska vara redo att satsa på Isak som backup till spanjoren Paco Alcácer, som har gjort dundersuccé i Tyskland, med 14 mål på 20 matcher i Bundesliga.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i Bundesliga – direkt i Messenger. 

 

Experten: ”Dortmund överraskad av Isak”

Thomas Hennecke, reporter på Kicker som följer klubben på nära håll, imponeras även han över utvecklingen.

– Dortmund är väldigt nöjd, och överraskad, över Isaks prestationer i Holland. Han hade en väldigt liten roll i klubben innan flytten till Willem II, men scouter från Dortmund följer alla hans matcher i Eredivisie, säger han.

Är han redo för Bundesliga nu?

– Det är för tidigt att svara på. Isak var definitivt inte redo i januari. Men framgångarna i Holland och det faktum att han gör så många mål i ligan kommer att stärka hans självförtroende. Förhoppningsvis imponerar han på ledarna i Dortmund.

Thomas Hennecke är övertygad om att erfarenheterna från EM-kvalet kommer stärka Isak. Samtidigt har han svårt att se den svenske supertalangen utmana om platserna i den tyska storklubben.

– Landskamperna kommer självklart hjälpa honom. Men jag tror fortfarande inte att hans framtid finns i Dortmund, säger  han.

”Spelar ingen roll om Isak gör 20 mål till”

Den tyske fotbollsjournalisten utvecklar:

– Tränaren (Lucien Favre) gillar inte storväxta anfallare som Alexander Isak, han föredrar tekniska spelare som Mario Götze och Paco Alcácer. I min värld har Isak en liten chans att närma sig en startelva i Dortmund.

Nu återstår det att se om Dortmund ger den svenske 19-åringen chansen under kommande försäsong, annars kan en ny lånesejour – eller en försäljning – bli aktuell.

– De (Dortmund) har inte bestämt sig än. Men det är en stor skillnad för dem om du gör mål i Tyskland jämfört med i Holland. Det går inte att jämföra de ligorna. Dortmund kommer definitivt köpa en ny anfallare i sommar, oavsett om Isak gör 20 mål till i Holland eller inte, säger Thomas Hennecke.

 expressen

Related posts

lämna en kommentar