Domarilska när Redbergslid föll mot IFK


Svenska mästarna vann med 27-24 i Scandinavium efter en jämn tillställning. Precis som i det första kvartsfinalmötet hade RIK ett visst grepp med cirka tio minuter kvar, men IFK Kristianstad är ett rutinerat gäng och starka i slutet. 

– Vi gör en bra första halvlek och leder egentligen hela tiden tills de får kontra in några lätta. Andra är tajt och vi visste att det skulle avgöras sent. Kappelin (Richard, målvakten) vinner matchen åt dem. Jag missar några, vi missar från alla positioner. Det kändes som att vi spelade exakt samma match igen, säger Oskar Ysander, som inte alltid är helt överens med domarkåren. 

Tre utvisningar blev det den här kvällen och det är knappast första gången den här säsongen. 

– Det är pinsamt. Det är mot mig personligen… jag förstår inte vad som händer. Arnarsson (Arnar Freyr ) väger 150 kilo och flyger som en vante. De blåser ut folk till höger och vänster känns det som. Vi får ingenting med oss. Jag tycker att det är för jävla dåligt. Hemmaplan ska ändå betyda någonting och då kan man inte bete sig så som domare tycker jag. 

Ysander: De skämmer ut sig 

Kunde du ha gjort något annorlunda? 

– Jag borde inte ha fått tre utvisningar, men de jagar ju vissa spelare på banan och tittar lite extra noga. Jag tycker inte att det är helt okej i ett slutspel om jag ska vara helt ärlig. Jag tycker att de är pinsamma och skämmer ut sig. Men där ska inte fokus hamna heller, det ska vara handbollsmässigt. Vi har alla chanser att vinna den här matchen, men Kappelin är riktigt bra och vi missar för mycket. Det är där det avgörs. 

IFK Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes tar Ysanders utspel med ro. 

– Pinsamt dåliga? Jag kommenterar aldrig domare i pressen. Om han tycker så… han för gärna titta på en video på vad som hände i Kristianstad så får vi se vad han säger om det. Över 60 minuter är vi värdiga vinnare, säger Vranjes. 

Pandoras ask

IFK Kristianstad leder med 2-0 i matcher och har ena benet i semifinal, men Redbergslid har inte gett upp. 

– Det finns inte. Lite mer skärpa och noggrannhet så har vi en match och då öppnar sig Pandoras ask, jag tror verkligen det. De har inte förlorat i slutspelet på länge och då sätter vi griller i huvudet på dem, säger Ysander. expressen

Related posts

lämna en kommentar