Dick Axelsson får mig på gott humör


Jag förstår naturligtvis att alla som hejar på Skellefteå är både ledsna och arga efter en sådan här match. Det fanns inte riktigt någon logik bakom Djurgården-Skellefteå 3-1.

Spelmässigt var Skellefteå bättre än Djurgården. Det var inte så att Skellefteå forecheckade fast Djurgården. Visst, i vissa lägen stressades Djurgårdens puckhållare hårt, men oftast var det styrspel, då Skellefteå ställde upp sig för att stoppa de långa passningar som Djurgården vill börja sina anfall med.

Djurgården hade helt enkelt svårt både att leverera och ta emot passningar, vilket gjorde att Skellefteå ofta tog hand om pucken och hade emellanåt ett överlägset puckinnehav. 

Matchens första mål gjorde Albin Eriksson, som blev utskälld av Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson på sista träningen före matchen.

Snygg, comeback av Albin.

Sedan gjorde Djurgården två drömmål av CCCP-klass genom Dick Axelsson och Sebastian Strandberg.

Men i andra perioden vann Skellefteå skotten med 13-1.

Djurgårdens ”taktik” i det läget håller inte om det ska bli SM-guld.

Men Djurgårdens tålamod och inställning håller mästarklass.

Spelarna lät sig inte påverkas av underläget och att Adam Reideborn räddade dem kvar i matchen.

Det var i det läget jag verkligen gillade att se Dick Axelsson och hur det syntes att han varit med och vunnit både SM-guld och VM-guld,

Axelsson kan vara fladdrig och lite ofokuserad, han kan låta känslorna skena iväg så att han själv blir sämre. Några matcher under säsongen har han sett trött och gammal ut.

I den tredje kvartsfinalmatchen visade han sin klass.

Han gjorde mål, han snackade skit – men utan att påverkas negativt själv, han gjorde ett lysande jobb i egen zon och jag minns framför allt en backchecking som var minst lika viktig som Reideborns räddningar.

Dick Axelsson på spelhumör är fortfarande en av ligans mest sevärda – och bästa – spelare.

Sedan händer alltid det oväntade i slutspel.

Det måste det göra för de vinnande lagen.

När en skyttekung som Emil Bemström är fullständigt anonym (förutom ett ribbskott i tredje perioden) då måste andra kliva fram.

Och det gjorde Dennis Svensson.

Han som bara har bara gjort två mål den här säsongen. För allsvenska Pantern.

Detta var hans 14:e match med Djurgården. Då gjorde den här 26-åringen – som spelade i division ett med Kristianstad för tre år sedan – sitt första mål för ett SHL-lag.

Medan Hovet exploderade av lättnad och glädje såg vi också ett bevis på sammanhållningen i detta Djurgården. Nog så viktigt framöver. Mattias Guter slutade jubla snabbt och såg till att åka till domarna och hämta Svenssons puck.

Någon kanske säger: 

– Spelar Djurgården så här, då blir det aldrig SM-guld.

Men konkurrenterna ska kanske tänka:

– Spelar Djurgården så här – men vinner ändå – då är vi riktigt illa ute.   expressen

Related posts

lämna en kommentar