Dåligt klimattänk av kommunen i val av skola


Det är glasklart att man inte har miljötänk inom skolplacering i Gävle kommun när man vill tvinga elever att åka till en skola 20-30 minuter längre bort, fast det finns för vårt barn en skola 5 minuter från hemmet.

Hur lärde ni er geografi? Varför tillhör man inte den skola man bor granne med? Hur i kan ni tjata om klimat och miljö när ni inte tar ansvar för geografi och klimatsmart tänk för kortaste vägen till skolan för eleverna.

Jag anser att det är helt horribelt att mitt barn ska tvingas åka längre avstånd till skola när vi har en skola utanför dörren. Jag tänker strida om detta och kan ni legitimera skolk för klimatet då borde denna fråga lätt vara löst. Vilken dubbelmoral detta visar att ni har.

Kom igen föräldrar, våga stå på er! Varför har man inte klimattänk hela vägen för kortaste skolavståndet där din elev bor eller vill gå i samråd med föräldrar?

Detta är och förblir oacceptabelt!

Medborgarearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar