Claes, 55, har dragit in 70 miljoner – på fem år


Den 15 mars 2014 är ett datum som Claes Appelberg, 55, sent kommer glömma. 

Jönköpingsbon, som jobbar på spelbutiken Cigarettimporten, blev då ensam i Sverige med sju rätt på V75. Vilket gav en vinst på runt 25 miljoner kronor. 

De 44 kunderna som köpt in sig i systemet blev därmed en halv miljon rikare. 

En månad senare? Då slog Claes Appelberg till igen, och drog in totalt tio miljoner kronor till sina kunder på den populära spelformen. 

 

”Försök vara påläst – och ha inte otur”

Framgångarna för Claes Appelberg har fortsatt sedan dess och nu har han dragit in över 70 miljoner kronor på fem år.

Vad är nyckeln bakom framgångarna? 

– Det gäller att försöka vara så påläst som det går och att ha lite tur ibland. Otur får du inte ha. Är det hårt i mål gäller det att rätt häst vinner. Jag tror det viktigaste är att gå på sina egna idéer och att se så mycket lopp som möjligt. Så att du kan bilda dig en egen uppfattning om hästarnas kapacitet. 

Hur mycket har storvinsterna 2014 betytt? 

– Då fick folk upp ögonen för oss och fler kommer och handlar. Det lever kvar än i dag. Sedan är det lite svårare att bli ensam om sju rätt i dag. Eftersom det är så många som lämnar in samma system på ATG Tillsammans. Det trycker ner utdelningarna lite, säger han. 

”Vi är ju ganska vana vid det” 

Efter helgens V75-omgång landade totalvinsten på 570 000 kronor. 

– Det är alltid kul att vinna. Man har blivit ganska van och förväntar sig att vinna varje helg. Den pressen har vi från kunden när vi varit så framgångsrika de senaste åren, säger Appelberg. 

Totalt vann han på fyra andelsspel och lutade sig bland annat mot spikar på 9 Ecu de Mieloui (V75-7) och 15 Jet Voice (V75-1). 

– Jag tyckte att 15 Jet Voice stod bra i loppet. Det var inga tuffa hästar att runda från dubbla tillägg. Sista avdelningen var ett öppet lopp men 9 Ecu de Mieloui hade imponerat stort och han var ju oerhört bra. Så där hade man rätt. 

Har du några drag till V86 på onsdag? 

– 4 Scorzone (V86-3) gjorde en väldigt fin årsdebut, det skulle kunna vara ett spikförslag. Sedan vann 3 Nanny Mcphee (V86-7) enkelt i sin Sverigedebut och har ett bra läge. expressen

Related posts

lämna en kommentar