Emil Bemström hyllas efter succén: ”Blir terror i NHL”


Både Emil Bemström och hela Djurgården blev mållöst i första SM-kvartsfinalen mot Skellefteå.

I kväll är stockholmarna ute efter att kvittera matchserien.

Emil Bemström kommer givetvis få en nyckelroll med sitt målsinne och tunga skott.

Columbus vill ha Emil Bemström nästa säsong

Med 23 mål på 47 matcher vann han SHL:s skytteliga, vilket inte har gått Columbus Blue Jackets – som draftade honom i fjärderundan 2017 – obemärkt förbi.

 

 

– Jag ser varje match med honom på video. Jag får hans byten klippta och tittar på allt på min Ipad eller dator och det har varit härligt att se honom, säger klubbens GM Jarmo Kekäläinen som inte hymlar om att de vill ha över Emil Bemström redan inför nästa säsong.

– Jag tycker alltid att spelarna brukar visa oss när de är redo. Vi behöver inte sia om när han kommer att vara redo utan när han kommer över hit på träningsläger så kommer han att visa om han är redo.


Foto: ROBERT GRANSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Scott Wheeler på stora sportsajten The Athletic gjorde tidigare denna månad en grundlig genomgång av Emil Bemströms framfart med analys av hans spel och mål. Anledningen till den analysen? Jo, ”hans meteoriska utveckling”.

”Bemström kan inte bära kedja på egen hand”

Scott Wheeler tror på succé för 19-åringen, men påtalar att han är beroende av vem han får spela med i Columbus Blue Jackets som kryllar av storstjärnor som Artem Panarin, Matt Duchene och Cam Atkinson. 

 

 

”Hans stora utmaning för att komma in i spelet i NHL är att han behöver andra spelare som kan ge honom pucken. Bemström kommer inte bära en kedja på egen hand och han kommer troligen att behöva en passningsspelare för att bli en målgörare av rang”, skriver Scott Wheeler.


Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Emil Bemströms fruktade direktskott kommer hursomhelst bli ”terror” i NHL.

”Det (skottet) kommer göra honom till ett hot i ett powerplay på alla nivåer. Vad han har gjort den här säsongen är sensationellt. Men allt utöver det (från kedjekompisar och tränare till hur han utvecklar andra delar i spelet) kommer avgöra om han blir en stjärna”, skriver Scott Wheeler.

Förutom Skellefteå-Djurgården tar Malmö emot Frölunda i SM-slutspelet i kväll.expressen

Related posts

lämna en kommentar