Dan Beutler bryter med HK Malmö – flyttar till danska GOG


Inför SM-finalen i handboll i våras enades Dan Beutler och HK Malmö om en fortsättning till sommaren 2020.

Nu, mindre än ett år efter att det nya kontraktet undertecknades, kan Kvällsposten avslöja att Beutler bryter med den hårdsatsande Malmöklubben.

Veteranmålvakten väljer att hoppa på en ny proffssväng utomlands.

Beutler vill dock inte kommentera uppgifterna.

– Vi är mitt uppe i slutspelet och jag koncentrerar mig på våra matcher. På torsdag väntar retur mot Sävehof (i Partille). Vårt mål är att gå till final som förra året, säger ex-landslagsmannen (71 A-kamper).

Från Tyskland till HK Malmö

Affären ska offentliggöras under tisdagen. Enligt uppgifter till Kvällsposten har Malmö tillmötesgått GOG som köper ut målvakten från kontraktet.

– Inga kommenterar, säger Beutler.

Han lämnade tyska TBV Lemgo våren 2015 och skrev ett tvåårskontrakt med Malmö. I januari 2017 förlängdes det med ytterligare två år till sommaren 2019 och sedan med ytterligare ett år till 2020.

– Varför ska jag lägga av när allt känns så bra? sa Beutler då.

Nu väljer stjärnmålvakten att hoppa av jättesatsningen i Malmö.

Ny klubb blir alltså GOG. Danska ligatvåan hårdsatsar med flera svenskar i laget. Josef Pujol och Oscar Bergendahl finns där redan. Och sedan tidigare är det klart att IFK Kristianstads storstjärnor Stig Tore Moen Nielsen och Arnar Arnarsson ansluter efter slutspelet.

Då bröt Beutler med Kristianstad

Nu får de sällskap av Dan Beutler, som utsågs till Årets målvakt i Sverige förra säsongen.

Beutler, med tio års proffsrutin från Bundesliga (Flensburg, Hamburg och Lemgo), har varit rubrikernas man vid flera tillfällen. Hösten 2014 bröt han med IFK Kristianstad för att spela asiatiska mästerskapen i Qatar.

För HK Malmö är Dan Beutlers besked ett hårt slag. Sedan tidigare är det klart att andremålvakten Robin Paulsen-Haug flyttar till Skjern Håndbold.expressen

Related posts

lämna en kommentar