Ailton Almeida tillbaka i Örgryte IS: ”Allsvenskan viktigast”


Ailton Almeida hade inte ens fyllt 20 år när han första gången dök upp på Öisgården 2004.

När han nu kör de sista träningspassen inför premiären mot Norrby är han en rutinerad 34-åring på väg mot 35.

– Jag har inte förändrats som spelare, jag har samma stil fortfarande, säger spelaren som på 63 Öis-matcher gjorde 26 mål innan han drog vidare till Köpenhamn.

Fyra förra året

Är du lika snabb fortfarande?

– Ja. Jag är inte långsammare, jag tränar fortfarande mycket på egen hand och kan spela som jag gjorde tidigare, svarar han.

Almeida följde på avstånd Öis kamp förra året, den som slutade med en fjärdeplats – bara två poäng bakom AFC Eskilstuna som kvalade sig upp i allsvenskan.

Då hade Diego Montiel ett toppår när han vann superettans poängliga med 13 mål och 14 målgivande passningar.

Viktig pjäs i Öis

– Vi är ju olika slags spelare. Montiel är mer en tia, som kommer bakifrån medan jag är en nia som gärna är med inne i boxen när bollen ska tryckas in, säger Almeida.

Mot Blåvitt i lördags visade brassen de kvaliteter som gör honom till en viktig pjäs i Öis, som av medias representanter tippas komma fyra även i år.

Med Gustav Ludwigson till höger och Viktor Sköld till vänster hade Öis ett vasst anfall som ställde till stora problem för Blåvitt, framförallt i andra halvlek.

Allsvenskan är målet 

Vad har då Ailton Almeida för personlig målsättning comebackåret i Öis?

– Jag har inga egna mål att sätta nummer på. Det viktigaste är att vi går upp i allsvenskan igen. Med eller utan mål och assist av mig, svarar Öis-brassen.expressen

Related posts

lämna en kommentar