De kan lämna efter förlusten mot Leksand i kvalet till SHL


AIK var hockeyallsvenskans bästa lag. 

Man vann serien och skaffade sig fördel av hemmaplan i finalen mot Oskarshamn. Man förlorade dock efter fem matcher.

Flera av spelarna som varit med och burit laget till toppen av hockeyallsvenskan kommer nu att lämna. Flera av spelarna har redan skrivit kontrakt med andra klubbar.

SportExpressen kunde tidigt avslöja att Max Lindholm, som fått ett genombrott under säsongen är klar för Örebro nästa säsong.

Enligt Aftonbladet kommer Daniel Muzito-Bagenda att gå samma väg.

SportExpressen kunde som första media, i januari även berätta att tränaren Tomas Mitell är tänkt att ingå i Örebros tränarstab den kommande säsongen. 

I samband med kvalmatchen mot Oskarshamn avslöjades även att Jesper Frödén är högaktuell för Timrå. Något som även sportchef Kent Norberg bekräftade.

Två spelare går till finska toppklubben

Spelarna i AIK Hockey går inte bara till SHL. Två spelare är även klara för finska toppklubben TPS Åbo som har dubbelvärvat notoriske poängmaskinen Anton Holm och defensivt skicklige backen Filip Windlert. 

Fler spelare kan dessutom komma att hamna i Finland.

AIK:s importspelare, som hade ett misslyckat kval, är också under uppsikt av finska toppklubbar.

Bland övriga spelare i AIK som är under uppsikt finns även omtalade Fredric Weigel som ska ha intresseförfrågningar på flera håll i SHL.

Även målvakten Erik Källgren har flera förfrågningar. Då handlar det i första hand om klubbar i hockeyallsvenskan och även några i SHL. Källgren har under säsongen utvecklats fint, då han fått förtroende i samband med Johannes Jönssons långtidsskada.

Framtiden osäker för AIK Hockey

För AIK väntar nu en säsong i hockeyallsvenskan. Men intressanta veckor väntar.

Klubben är i ett kontrollår och om man inte visar upp positiva siffror ekonomiskt riskerar man att degraderas till hockeyettan. 

– Klarar vi inte licenskravet så kommer licensnämnden, förmodar jag, bestämma att AIK blir degraderat, har AIK:s vd Anders Olson tidigare sagt till DN.

Klubben har hela tiden skjutit på problemet med ekonomin och räknat med att man vid ett SHL-avancemang ska lösa de bitarna genom ett stort ligabidrag.

Nu uteblir detta och därmed är framtiden extremt osäker.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ AIK Hockey – direkt i Messenger expressen

Related posts

lämna en kommentar