Emil Sylvegård och Johan Mattsson i slutspelsfajt.


Frölunda fick en drömstart i den första kvartsfinalen mot Malmö i Scandinavium då man redan i den första perioden gick upp i en 4–0-ledning – och därefter kunde stänga matchen.

Men precis som många anade på förhand så skulle kvartsfinalreprisen från i fjol innehålla en hel del känslor.

Vid slutsignal hamnade Malmös retsticka Emil Sylvegård och Frölundas Johan Mattsson i ett gruff.

Mattsson berättar:

– Vi stod och pratade lite redan innan. Han gör sitt jobb och jag ska försöka göra mitt. Jag tycker att det är roligt när det blir känslor inblandat, säger Frölundas målvakt om situationen.

”Han sa att han skulle göra mig illa”

Vad pratade ni om?

– Jag tror han sa att han skulle göra mig illa. Jag hörde inte riktigt, men det är kul med känslor.

Sylvegård kommenterar händelsen och gruffen i matchen:

– Jag vet inte vad jag ska säga.. Det är slutspel. Men jag tycker kanske att vi jagar det lite för mycket i första. Vi vet om att vi är större och mer fysiska och ska vinna på det. Men samtidigt kan vi inte jaga det utan måste spela vårt spel, säger han.

 

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

Sylvegård: ”Vill komma under skinnet”

Det såg lite ut som du tog sikte på honom vid slutsignal?

– Sikte och sikte… Det är klart att man vill komma under skinnet på honom. Han gör en bra match, det måste jag säga. Men man vet inte, de har två bra målvakter. Överlag vill man komma in under skinnet på så många spelare som möjligt. Målvakten en av dem, säger han.

”Såg ut som han dök i en pool”

Frölundas back Jonathan Sigalet blev också han inblandad i gruffet vid slutsignal, då han skulle försvara sin målvakt efter att Sylvegård flugit över honom.

– Det såg ut som att han dök in i en pool. Det är svårt att reagera på det för hoppar jag på honom så blir det två kroppar på Mattsson. Jag gör det bästa jag kan, han är en stor kille, säger Sigalet.

 expressen

Related posts

lämna en kommentar