Emil Forsberg lämnar landslaget efter att ha blivit utbytt mot Rumänien


Emil Forsberg hade en fin första halvlek mot Rumänien när EM-kvalet drog i gång. Han spelade en viktig roll i uppbyggnaden till såväl Robin Quaisons 1-0-mål som Viktor Claessons 2-0-mål. 

Men efter en dryg timmes spel var Forsberg landskamp över, då valde Janne Andersson att ta ut honom till förmån för Gustav Svensson. 

– Jag hade räknat med en timme av Emil Forsberg eftersom han har spelat lite de senaste månaderna. Bytet kom till för att ta ut Emil i god tid och balansera upp med Gustav i stället för att sätta in en offensiv spelare, förklarade förbundskapten Janne Andersson efter matchen. 

Uppgifter: Emil Forsberg lämnar landslagstruppen

Det var dock tydligt att Forsberg hade räknat med något annat. Han blev tydligt besviken när Andersson tog ut honom. De tog i hand när de möttes vid sidlinjen, men Forsberg vägrade se sin förbundskapten i ansiktet. I stället gick han raka vägen till bänken där han satte sig ner. 

Efter matchen vägrade han ge några kommentarer i den mixade zonen. 

– Nej, tyvärr, säger han på frågan om han har tid att prata. 

Emil Forsberg vägrar stanna och prata i den mixade zonen.

Foto: Anel Avdic.

Nu uppger Aftonbladet att Forsberg till det nu lämnat landslagstruppen i vredesmod. Forsberg ska ha meddelat Andersson detta. 

Det är inte första gången som relationen mellan Forsberg och Andersson hamnar under lupp.  Förra hösten publicerade den tyska tidningen Bild en artikel där de påstod att Emil Forsberg och Janne Andersson hade ”en spänd relation”. 

Andersson valde då att ringa upp Forsberg för att prata om det, efteråt meddelade han att allt var bra. 

– Emil och jag har en jättebra relation och kommer att ha det för all framtid hoppas jag, sa Andersson då. 

SportExpressen söker landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson, men han har ännu inte svarat. 

Texten uppdateras.expressen

Related posts

lämna en kommentar