Alexander Isak en hårsmån från att göra mål mot Rumänien


Det verkade som att det var stunden Friends arena suttit och väntat på. I den 88:e minuten höjde fjärdedomaren sin skylt som proklamerade att nummer åtta skulle in. Alexander Isak. Jublet steg inne på nationalarenan, en stor del av de drygt 30 000 supportrarna som var på plats visade sin glädje för bytet.

– Det var en galen känsla faktiskt. Jag hade inte förväntat mig stående ovationer och att de skulle vara så högljudda. Men jag är otroligt tacksam och det var en speciell känsla att få ett sådant stöd, säger Isak.

Vad tror du att det är som gör att du får det stödet? 

– Dels är man ändå hemma i Stockholm och jag vet att det är många som gillar mig här. Sedan kan jag förstå att det är många som tycker att jag är spännande med tanke på min ålder och så där, så jag är självklart tacksam för det och ska visa vad jag går för och fortsätta kämpa.

 

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna

Sverige – Rumänien: Alexander Isak hyllas

Isak, som just nu gör succé i holländska Willem II som han är utlånad till, kom in vid ställningen 2-1 till Sverige. Han var en hårsmån i från att göra 3-1 för Sverige. Isak snurrade bort det rumänska försvaret och klippte till – men Ciprian Tatarusanu i motståndarmålet lyckades sträcka ut. 

– Han fick ett finger på bollen, det var lite otur men vi får jobba på nästa i stället, säger Isak efter matchen.

Hur kändes tävlingsdebuten i övrigt? 

– Det var en speciell känsla. Det var ett ganska bra läge att komma in i även om vi var tvungna att tänka lite taktiskt, men jag känner att jag fick lite boll att jobba på och på de där få minuterna hann jag ändå göra litegrann.

19-åringen fick fina lovord av sina lagkamrater efter matchen. Andreas Granqvist sken upp när Isak kom på tal. 

– Isak är en speciell talang. Han flyter fram med bollen. En fantastiskt framtid att vänta, säger han. 

Sebastian Larsson fyller i: 

– Isak har något som vi inte haft i truppen.  

 expressen

Related posts

lämna en kommentar