Frida Karlsson ska köpa hus med sin pojkvän William Poromaa


Att Frida Karlsson gjorde ett succé-VM har ni förstås koll på, men här kommer en kort summering av vilka prestationer 19-åringen faktiskt lyckades slå till med under mästerskapet i Seefeld. 

Silver i 10 kilometer klassiskt (Therese Johaug tog hem loppet med sin minsta segermarginal hittills den här säsongen)

 Guld i stafett. 

Brons i tremilen. 

Karlssons insatser är det bästa en junior någonsin presterat på ett VM. 

Frida Karlsson om att missa tävlingen i Falun

Efter mästerskapet väntade världscuptävlingar i Holmenkollen, men svenskan valde att avstå de loppen för att i stället tävla i junior-SM på hemmaplan i Sollefteå. Karlsson hyllades stort av Sollefteå-borna i samband med tävlingarna. 

– Det var helt fantastiskt. Jag kände ett sådant stöd från staden, det var verkligen mycket folk och kollade när jag körde. Det var häftigt att bli framhejad av så mycket folk på hemmaplan. Det är inte alltid det är så mycket folk på Hallstaberget. 

Frida Karlsson tog överlägset hem JSM-guldet på 15 kilometer fristil, men blev sjuk kort efter mästerskapet och missade därmed förra helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Falun.

– Det valet kändes ganska självklart, jag blev sjuk efter junior-SM, låg i feber och jag vill inte riskera med att starta i gång för tidigt med att tävla. 

Hur kändes det behöva stå över de tävlingarna?

– Det är klart att det var väldigt tråkigt, jag satt framför tv:n och följde loppet. Det kändes verkligen surt att inte få vara där och känna på den stämningen. Det var fina tävlingar där, det var tråkigt men samtidigt kände jag verkligen att jag gjorde rätt val. 

 

”Det är inte favoritbanan”

Nu är Karlsson på plats i kanadensiska Quebec, där världscupen avslutas med en minitour över tre tävlingar. 

– Det är häftigt, det är en lite annan miljö än vad man är vad vid. Det känns spännande att köra i gång igen. Vi kör som i en park, det är lite annorlunda mot att åka i skogarna hemma i Sverige, säger hon. 

Hur påverkar det loppen, blir det mer lättåkt?

– Det kommer bero lite på hur föret blir. Det är inga långa backar, så det gäller att ligga på på de flacka partierna. 

Hur passar det dig?

– Det är inte favoritbanan. Jag gillar när det blir utmanande, men man ska kunna hantera alla banor så det är kul att testa på det här också, i det här motståndet. 

 

LÄS MER: Vinterstudion i SVT – allt om vinterns sändningar

LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta

Frida Karlsson köper hus med sin pojkvän

Frida Karlsson är den, som vi kunde konstatera i medaljgenomgången ovan, som varit närmast vinterns mest överlägsna skidåkare, Therese Johaug, den här säsongen. Frågan är om de lättåkta banorna i Kanada öppnar upp för att kunna utmana norskan ytterligare?

– Ja… Svårt att säga nu, men det är många som vill utmana henne här i avslutningen av säsongen. 

Efter söndagens lopp, när säsongen väl är avslutad, väntar en livsförändring för Karlsson utanför spåren. Hon och pojkvännen William Poromaa, som tävlade i Falun i helgen, har börjat titta på att köpa hus i Sollefteå. 

– Vi har bestämt oss för att bo kvar ett år i Sollefteå, vi trivs väldigt bra och det är väldigt fina möjligheter. Vi kikar runt lite i Sollefteå just nu, så det är ett spännande projekt. Vi känner oss redo, det känns som att vi hör hemma där. Det ska bli häftigt, säger Frida Karlsson.

https://www.instagram.com/p/BS37t4fjMkb/?utm_source=ig_embed

I klippet nedan kan du se när William Poromaa gästar succéprogrammet ”Skidsnack”.

expressen

Related posts

lämna en kommentar