En given spik på V75 nästa gång


Det är inte ofta man ser uppvisningar som den Burning Man svarade för igår. Bakspår, tidigt fram i dödens för att bara mosa allt och alla.

Det kändes nästan som att kusken Christoffer Eriksson hissade en spinnaker medan de övriga sprang rakt in i motvinden.

En annan tänkbar V75-vinnare i nästa start är Adrian Kolgjinis Il Boscaiolo. Ledde från start till mål och avslutningen var riktigt vass. Det lyste form om både häst och kusk.

För att inte säga Joakim Lövgrens Victoria Lane – hon såg ut som en blivande drottning där hon dansade fram. I varje fall i den klass hon befinner sig.

Och Kalmaramatören Maria Rosenbergs Copaca Banana kutade runt på 1.11,6/1640a. Rekordsänkte med en halv sekund. 

Det måste om inte annat vara en stor eloge till banpersonalens jobb.

Kan tänka mig att Veijo Heiskanen var lite extra glad efter att han vann P21-loppet med Caloy. Inte för att det sticker ut på hans digra cv men på grund av att en av hans medarbetare i stallet gick bort i söndags – Ulf Bengtsson.

Veijo är en känslomänniska och har på några få år mist  tre nära vänner –  Torbjörn ”Kulan” Karlsson, Lars Wester och Ulf Bengtsson.

Jag har känt Ulf Bengtsson i många år. Förra sommaren sprang vi på varandra i Mölndals Innerstad som det så vackert heter numera. Vi surrade en stund och då sa han till slut.

– Matts, jag har magcancer och prognosen är dyster.

I söndags somnade Europamästaren i pingis från 1984 i Moskva in. Han höll modet uppe länge och körde sitt sista travlopp på Axevalla på Nyårsafton i fjol. För bara drygt två månader sedan. 

Som många andra idrottsmän – och kvinnor – fastnade Ulf för spänningen i travet. Han tog ut amatörlicens och de senaste åren jobbade han på fritiden hos Veijo Heiskanen. Vid sidan av att se till att de som spelar golf på Hills har fina fairways och greener.

Totalt blev det fem segrar som kusk. Den första med Lordinia Road 2001 och den sista med Gliding Solo 2016.

Jag minns Ulf som en man med lätt till ett leende och alltid nyfiken och intresserad av att prata om all sport. Han var en glädjespridare.

Läste med bestörtning att även Leif ”Blixten” Henriksson lämnat jordelivet. En sann Frölundaikon för oss som följt klubben sedan snart 50 år tillbaka. Jag kommer aldrig att glömma publikens förväntningar och rop när han hämtade pucken bakom egen kasse och hur de växte till en orkan när Leif passerade den offensiva blå linjen. Han gjorde allt för att leva upp till smeknamn.

Jag högaktade honom dessutom för hans ärliga och raka svar under de år han tränade ”Vilda Västern”. Hoppas att Indianerna hyllar honom i morgon i samband med kvartsfinalen mot Malmö.

V75 på Momarken i morgon. Många okända djur och kuskar. Det är ingenting för mig!

Bo Falsigs Dancingwithdemons måste vara en mordvinnare nästa gång. 

Alltid svårt att bedöma och ranka nya hästar den här tiden på året. Två lovande travare såg vi bergsäkert i går: Peter Untersteiners Vinci I.M. och Kolgjinis Upper Face.

Glad

Att Copaca Banana springer 1.11,6/1640a .

Sur

Bombastic var en svag favorit i montéloppet.expressen

Related posts

lämna en kommentar