DNB sänker Telia till säljDNB sänker Telia till sälj från tidigare behåll och menar att marknaden prisat in nyheter som kommer ta åratal att materialisera.

Ett svagt fjärde kvartal och nyheten i samband med det om att Telia kommer med stora prishöjningar faller inte analytikern på DNB på läppen som menar att prishöjningarna är för stora och riskerar att orsaka kundtapp.

DNB spår att Telia kommer presentera kostnadssänkningar på kapitalmarknadsdagen den 26 mars och att marknaden överprisat in dessa. Vidare tror banken att uppgifter i media, om att svenska staten kan komma att sälja sina aktier om den forna alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna kommer överens om det, också lyft aktien men att det kommer ta åratal innan en sådan affär materialiseras och resulterar i att många aktier kommer ut på marknaden.

DNB behåller riktkursen 40 kronor för Telia som stängde på 42,79 kronor under torsdagen.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar