Börsens lägst värderade kassaflöden | AffärsvärldenSCREEN Vilka bolag levererar de lägst värderade fria kassaflödena? Affärsvärlden Analys+ har listan.

Efter att ha rankat de lägst värderade börsbolagen sett till ev/ebit baserat på analytikernas vinstprognoser för 2020, rankas börsbolagen nedan efter free cash flow yield (FCF-yield) 2020 (p). Det innebär att bolagets förväntade fria kassaflöde 2020 divideras med börsvärdet. Bolag med ett börsvärde under en miljard kronor har exkluderats.

Återigen är det värt att poängtera att listan bör användas som idégenerator i jakten på intressanta case att titta närmare på.

Väldigt många av bolagen med en låg ev/ebit-multipel dyker inte helt oväntat upp även på denna lista, men det finns ändå flera bolag utanför ev/ebit-rankingen som dyker upp på kassaflödeslistan. Det kan exempelvis handla om bolag som gjort stora förvärv och skriver av på immateriella tillgångar, vilket tynger rörelseresultatet, men inte påverkar kassaflödet.

Kvartetten Intrum, Elanders, Byggmax och Dometic handlas alla med en FCF-yield över 10 procent på analytikernas prognoser för 2020, men har alla en ev/ebit-multipel som håller dem utanför den topplistan.

Andra bolag som förväntas leverera goda kassaflöden, utan för ev/ebit-topplistan, inkluderar Clas Ohlson, Ambea, Gunnebo och Enea. Den sistnämnda ingår i modellportföljen Småbolagsportföljen, inom ramen för Affärsvärlden Analys+.

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar