Börsens billigaste på ev/ebit | AffärsvärldenSCREEN Vilka bolag värderas lägst sett till nyckeltalet ev/ebit? Affärsvärlden Analys+ har listan.

En låg värderingsmultipel baserat på notoriskt överoptimistiska analytikers prognoser är inget att basera ett investeringsbeslut på. Att regelbundet göra sammanställningar över börsbolagen som handlas till de lägsta värderingsmultiplarna baserat på analytikerkollektivets prognoser är däremot ett bra sätt att leta efter intressanta köpcase.

I tabellen nedan har Affärsvärlden Analys+ listat de 40 bolagens på Stockholmsbörsen, med ett börsvärde på minst en miljard kronor, som handlas till de lägsta ev/ebit-multiplarna på analytikernas vinstprognoser för 2020.

Energisektorn är kraftigt överrepresenterad med oljebolag som Maha Energy, Tethys Oil, IPC och Lundin Petroleum alla högt upp på listan.

Högt upp hamnar också vindkraftsprojektören Eolus Vind, en Affärsvärlden-favorit som ingår i Nordiska Värdeportföljen tillsammans med branschkollegan Arise.

Andra innehav från modellportföljen inom Analys+ som kvalar in på listan är direktförsäljningsbolaget Oriflame, bilfixarkedjan Mekonomen samt teleoperatören Millicom.

Bland börsens större företag är det framförallt cykliska industribolag som Volvo, SKF och SSAB som handlas till låga multiplar.

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar