Bob Hund ger sig ut på Nordenturné med nytt album – Gävle konserthus ett av stoppen i decemberLåten “Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli” är den första singeln på Bob Hunds nionde studioalbum “0-100” som släpps 10 maj.

Sex dagar senare ger sig indierockbandet ut på en Nordenturné med start i Oslo. Bland de 27 datumen som presenterats först på turnén är Gävle och Gävle konserthus sist ut 7 december.

LÄS OCKSÅ: Recension: Bob Hund gör musik för folk som inte beter sig som folk

Albumet “0-100” spelades delvis in live under två spelningar på Orionteatern i Stockholm tidigare i år – med hjälp av publiken.

I ett pressmeddelande beskrivs “Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli” som “ett perfekt exempel på bandets förmåga att skapa en egen värld där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet. En sorgsen låt där hoppen finns runt hörnet eller en hoppfull låt med sorgen som grundklang. Eller båda två samtidigt”.

Bob Hund består av Thomas Öberg, Conny Nimmersjö, Jonas Jonasson, Johnny Essing, Mats Hellquist och Christian Gabel. Bandet bildades 1991 och gav ut sitt självbetitlade debutalbum “Bob Hund” 1994. Bandet har flera gånger kallats för Sveriges bästa liveband.

LÄS OCKSÅ: Se de unika bilderna från Musikhusets 30-åriga jubileumshistoria


Bild: Ellika Henrikson/Pressbildarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar