Bill Browder skeptisk till Swedbank-rapportenDen penningtvättsrapport som släpptes av Swedbank på fredagsmorgonen ger ingen klarare bild av hur stora bankens penningtvättsproblem är. Det skriver finansmannen Bill Browder, som varit huvuduppgiftslämnare i härvan av misstänkt penningtvätt i flera nordiska bankers baltiska verksamheter, på Twitter.

Fortfarande lyser klargöranden gällande vem som visste om penningtvättsproblemen inom Swedbank och vad de gjorde åt saken, skriver Bill Browder.

“Den här rapporten fokuserar enbart på 50 konton som identifierats av SVT när det egentligen rör tusentals konton med miljontals transaktioner som måste analyseras”, skriver finansmannen.

“Vi och alla andra väntar fortsatt på en riktig penningtvättsutredning”, sammanfattar han.

Bill Browder har genom sitt finansbolag Hermitage Capital blivit framträdande i penningtvättsfrågor efter att motsvarande flera hundra miljoner dollar i skatteinbetalningar från firman försvunnit i den ryska statsförvaltningen.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar