Beskedet: Han blir IFK Göteborgs lagkapten


Efter att det i höstas blev klart att mittbacken David Boo Wiklander, 34, inte fått förnyat kontrakt med IFK Göteborg har klubben varit utan lagkapten.

Sebastian Ohlsson har vikarierat i rollen under försäsongen – och nu meddelar Blåvitt att 25-åringen kommer att bära kaptensrollen permanent.

Asbaghi: ”Handlar om att ta ansvar”

Blåvitts tränare Poya Asbaghi motiverar beslutet:

– Det handlar inte om att bara ge någon en utmärkelse, utan är förknippat med en rad karaktärsdrag och står för något. Sebastian förkroppsligar på något vis det som alltid varit IFK Göteborg med det nya vi vill bygga. Det som handlar om att ta ansvar, att visa mod, att vara lojal mot föreningen och mot sina lagkompisar, säger han till klubbens hemsida.

Och fortsätter:

– Att alltid ge 100 procent, att kliva in i dueller och att få med sig sitt lag oavsett hur tufft läget är på plan och om att vara prestigelös gentemot sin omgivning, är också egenskaper och något som utmärker Sebastian.

Eriksson blir vice kapten

Sebastian Eriksson, som var lagkapten i klubben innan han lämnade för grekiska Panetolikos i somras, är utsedd till klubbens vice kapten.

Blåvitts allsvenska premiär mot AFC Eskilstuna spelas den 31 mars.

I morgon lördag genrepar laget i form av ett Göteborgsderby mot Örgryte.expressen

Related posts

lämna en kommentar