Alecta stämmer in i kritiken mot Swedbanks rapportPensionsförvaltaren Alecta, som äger nästan 5 procent av aktierna i Swedbank, stämmer in i kören av kritiker gällande bankens senaste besked i penningtvättsfrågan.

“I det läge Swedbank befinner sig behöver vi som ägare och allmänheten högsta möjliga transparens. Varken rapporten som presenterades i morse eller den föreslagna fortsättningen lever upp till våra förväntningar. Det behövs en grundligare genomlysning för att återställa förtroendet för banken”, säger Ramsey Brufer, ägaransvarig på Alecta i ett skriftligt uttalande.

“Vi hade, som vi tidigare sagt, önskat att den interna utredningen som genomfördes av banken i höstas ingick i FRA-utredningen. Den interna utredningen finns dock med som underlag i Finansinspektionens granskning. Därför är det nu viktigt att Finansinspektionen kan presentera sin granskning så fort som möjligt”, fortsätter uttalandet från Ramsey Brufer.

Alecta är tredje största ägare i banken efter Folksam och Sparbanksgruppen, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

Den femte största ägaren, AMF, har tidigare under fredagen luftat likande kritik som Alecta.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar