Bandyfinalen på Studenternas krockar med Sverige-Rumänien


Den första EM-kvalmatchen för herrarnas fotbollslandslag mot Rumänien och herrarnas bandyfinal mellan Villa Lidköping och Västerås krockar med varandra. 

Under lördagen spelas nämligen båda matcherna samtidigt – klockan 18:00. 

Båda matcherna drar mycket folk till de olika arenorna där bandyfinalen spelas på klassiska Studenternas IP och EM-kvalmatchen för herrlandslaget spelas på Friends arena. 

Hade krockat med skidskyttet

Svensk elitbandys ligachef Per Selin kommenterar den olyckliga krocken. 

– När vi beslöt att flytta finalen en vecka framåt, vilket vi gjorde under sommaren, så insåg vi också att vi måste senarelägga herrfinalen. Då hade vi som mål att ha den 17:00. Sedan visade det sig att i vårt samarbete med SVT under tidig höst kom vi fram till att vi måste lägga den 18:00 för att inte krocka med allt för mycket annan idrott så att vi inte parallellkör skidskytte och avslutningen i Holmenkollen samtidigt som en bandymatch. 

”Vi låg långt före fotbollen”

Per Selin säger att det inte fanns någonting de kunde göra från sin sida då avtal med bland annat SVT finns med i bilden, men att de har haft en dialog med Svenska fotbollförbundet. 

– Sedan kom fotbollen i december med Uefa:s direktiv att lägga en EM-kvalmatch och då var det svårt att påverka. Då försökte vi tillsammans med Svenska fotbollförbundet att flytta sin deras match till klockan 15:00.

– Vi låg långt före fotbollen, men fotbollsförbundet har ju ganska svårt att påverka Uefa, fortsätter han. 

Hur ser du på att matcherna krockar? 

– Det är olyckligt, men det påverkar inte arenapubliken. Vi får fullsatta fester på både Friends och Studenternas. Tv-publiken får vi konkurrera om. För oss handlar det om att leva upp till förra årets siffror som var några hundra tusen tittare. expressen

Related posts

lämna en kommentar