Abramovitj portad – Englands rikaste man kan ta över


Roman Abramovitj är en av 2000-talets mest tongivande och kontroversiella män inom den engelska fotbollen. Sedan han tog över Chelsea har laget vunnit titel på titel – men också sparkat tränare på löpande band. Abramovitj ses som den enskilt mäktigaste personen i klubbens ledning, och det är på hans förmögenhet som framgångarna byggts. Enligt affärstidningen Forbes har ryssen en privat förmögenhet på över 90 miljarder kronor. 

 

Abramovitj på väg bort?

Den här säsongen har läget i Chelsea präglats av en stor säkerhet. Laget är hopplöst långt efter ligans toppduo Manchester City och Liverpool, samtidigt som tränaren Maurizio Sarri blivit ifrågasatt av både spelare och supportrar. Och för Abramovitj har året varit särdeles tufft. På grund av de spända diplomatiska relationerna mellan England och Ryssland har den brittiska regeringen vägrat förnya hans visum. Abramovitj har alltså inte se sitt älskade Chelsea på plats på Stamford Bridge sedan i maj. Lägg då till att klubben belagts med transferförbud i två fönster – vilket innebär att ryssens pengar kommer att tappa sin konkurrensfördel i ett år framöver. 

Nu skriver sajten Football London att Abramovitj snart kan bli avlöst av en annan ägare. Storbritanniens rikaste man, sir Jim Ratcliffe är enligt sajten ”sugen på att köpa” Chelsea. Ratcliffe är grundare av kemijätten Ineos och ska ha en privat förmögenhet på över 200 miljarder kronor. 

Så mycket kostar klubben

Ratcliffes intresse för idrott blev bekräftat senaste i går, när det stod klart att han är ny ägare till proffscykelstallet Team Sky. 

Redan i somras skrev The Times att Ratcliffe var aktuell för att köpa Chelsea, men då ska ha han avskräckts av Abramovitjs prislapp: 20 miljarder kronor. 

Abramovitjs senaste stora aktion inom klubben var att tillfälligt stoppa planerna på att bygga en ny arena för att ersätta Stamford Bridge på lång sikt.   

 expressen

Related posts

lämna en kommentar