David Printz, 38, är Frölundas nye publikfavorit


Det var i slutet av januari som den mycket oväntade trejden ägde rum.

Frölunda bytte bort sin backtalang Filip Westerlund, 19, till Timrå – mot veteranen David Printz, 38, i utbyte.

– Filip får en större roll där uppe, men vi var tydliga med att vi ville ha någon i motsatt riktning, förklarade Frölundas sportchef i ett uttalande.

Sedan dess har Printz, som från flera håll kritiserades inför sin ankomst, gjort stor succé i Frölunda.

Och backen har också blivit en stor favorit hos fansen.

Även fast han inte är särskilt medveten om det själv.

”Är mycket för fansen man spelar”

– Jag läser väldigt sällan tidningar, bloggar och sådant där. Det är inte av någon speciell anledning, men jag gör inte det.

– Men jättekul att höra så klart. Blir de glada så blir jag också glad. Det är mycket för fansen man spelar, lika mycket som för en själv, säger han.

Varför tror du att du gått hem hos supportrarna?

– Jag vet inte egentligen. Jag försöker spela ett klassiskt fysiskt spel, även fast jag kanske tonat ner det lite grann de senaste åren. Men jag försöker ändå spela hårt och enkelt. Det är väl populärt på ett sätt antar jag, säger han.

För David Printz så har flytten till Göteborg och Frölunda inneburit mycket.

Från att ha tillbringat mer än halva säsongen i Timrå som varit jumbo i tabellen – så får han sikta in sig på slutspel i stället för kval.

”Kanske är det sista året”

– Det är bara positivt. Jag önskar Timrå all lycka och tror stenhårt att de kommer att klara det här. Krigat har de gjort hela året och det finns en bra ledning runt laget. 

– Men det är klart, för egen del känns det hur bra som helst nu. Jag menar, jag kanske inte spelar så många år till. Kanske är det sista året till och med, det har jag inte bestämt än. Men det ska bli grymt kul att gå in i slutspel och spela om SM-guld – det är enbart motiverande, säger han.expressen

Related posts

lämna en kommentar