Daniel Kindberg anmäler Uppdrag Granskning


Det är i en fyra avsnitt lång serie som SVT:s Uppdrag granskning har granskat Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindbergs ekonomiska förehavanden.

En anklagelse som förs fram i programmet är att Östersund kan ha räddat elitlicensen via så kallade luftaffärer med saltade fakturor.

Kindberg står sedan tidigare åtalad för fyra punkter av ekonomisk brottslighet efter en razzia från Ekobrottsmyndigheten. Rättegången inleds i april.

Daniel Kindberg anmäler Uppdrag granskning

Nu har Kindberg meddelat att han kommer att anmäla Uppdrag granskning till Granskningsnämnden. 

– Uppdrag granskning har genom sin rapportering skadat både mig och Östersunds FK. Med sin tendentiösa rapportering, där centrala fakta uteslutits, målas en felaktig och förljugen bild upp av såväl Östersunds FK som av mig. Uppdrag granskning driver tesen att det som skulle ligga bakom våra framgångar är att vi ägnat oss åt ekonomisk doping, åt ekonomiska tveksamheter och åt kreativ bokföring i syfte att försköna klubbens ekonomi. Det är helt fel. Det är vår fotbollsfilosofi och vår förmåga att utveckla och sälja spelare som skapat Östersunds FK:s framgångar, säger Kindberg i ett uttalande. 

”De saknar kunskap”

I ett pressmeddelande med Kindberg som avsändare pekar han ut tre punkter där han menar att UG har felat:

Felaktigheter kring påstådd uppskrivning av restaurang och försäljning

Felaktigt påstående att Östersunds FK räddar elitlicens med Peabs pengar

Uppdrag granskning refererar till en felaktig värdering i ”markaffären”

– Uppdrag gransknings program visar att de inte kan klarar av att läsa avtal, förstå en resultat- och balansräkning samt saknar grundläggande kunskap om hur en förhandling i en fastighetsaffär går till, säger Kindberg. expressen

Related posts

lämna en kommentar