David Beckham åtalas efter brott i lyxbil


David Beckham är en av Englands största fotbollsspelare genom tiderna. 43-åringen fick ikonstatus i Manchester United där han tillbringade elva år, och gick sedan vidare med spel i storklubbar som Real Madrid, Los Angeles Galaxy, Milan och PSG.

Beckham är också en av de mest populära britterna i hela världen, sett till antal följare på de sociala medierna. Hans Instagram-konto följs i skrivande stund av hela 52,2 miljoner människor. 


Foto: Stella Pictures

Beckham åtalas

Men hans popularitet kan också agera sänke. Ett vittne såg Beckham sitta vid ratten i sin Bentley, värd tre miljoner kronor, samtidigt som han pratade i en mobiltelefon. Personen i fråga kände igen Beckham och anmälde honom till polisen.

Detta skedde i november. Nu ska ärendet upp i rätten, rapporterar Daily Mirror. Beckham, som bara riskerar böter för förseelsen, har erkänt sig skyldig till brottet. 

Rättegången har väckt uppståndelse i England – men också en hel del ilska. Pressen har nämligen stängts ute från att bevaka processen, efter ett beslut från den ansvariga domstolen. 

 

 

”Det är en skam”

Tristan Kirk, reporter på London Evening Standard, menar att Beckham särbehandlas på grund av sin kändisstatus och beskriver beslutet som ”en skam”. 

”Olikt alla andra rättsfall, så kommer vi här aldrig att få veta de exakta omständigheterna kring brottet, vilka argument som den åtalade för fram och varför man kom fram till det här straffet”, skriver Kirk på Twitter.  

”Jag larmar angående Beckhams fall för att han är känd och folk kommer att uppmärksamma det. Som jag förstår planerna kommer fler och fler fall att hemligstämplas.”

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar