Daniel Kindberg bryter tystnaden efter SVT:s granskning


SVT:s Uppdrag granskning har i en serie om fyra delar granskat Östersunds tidigare ordförande Daniel Kindbergs ekonomiska förehavanden.

Bland annat gör programmet kopplingar till att Östersund kan ha räddat elitlicensen via så kallade luftaffärer med saltade fakturor.

Kindberg står åtalad för fyra punkter av ekonomisk brottslighet och rättegången inleds i april.

Efter att Uppdrag granskning publicerat reportageserien ”Blåsningen i Östersund” har SportExpressen och flera andra medier rapporterat om de uppgifter som framkommit i programmet.

Kindberg: ”Klart jag inte gjort något fel”

Kindberg har själv via ett pressmeddelande under rubriken ”Allvarliga faktafel i Uppdrag gransknings program” tillbakavisat samtliga påståenden i programmet.

Daniel Kindberg ifrågasätter syftet med programmet och menar att han själv har rent mjöl i påsen.

– Det är klart att jag inte har gjort något fel. Det är påvisbart att jag inte gjort något fel i de här frågorna, säger han till Aftonbladet.

Åklagaren menar att Kindberg deltagit i ett brottsupplägg där fakturor skickats från Östersundshem, det kommunala bolaget där Kindberg satt som vd, via en kontakt på hans gamla arbetsgivare Peab och ytterligare en man, en affärskontakt i Sollefteå, som i sin tur via sitt bolag sponsrat Östersunds FK med pengar.

I polisförhör erkände Kindberg att syftet med transaktionerna var att få in medel till Östersund. Ett erkännande han sedan drog tillbaka.

– För det första: i juridisk mening är det inget erkännande. Jag kommer inte att kommentera omständigheterna utan det det beskriver jag i kommande rättegång, säger han till Aftonbladet.expressen

Related posts

lämna en kommentar