Alexander Isaks hälsning till AIK: ”Inte fått min bonus”


Den före detta AIK-spelaren Alexander Isak gör stor succé i den nederländska ligan i sitt lag Willem II där han är utlånad till från det tyska storlaget Dortmund. 

Det har gått så pass bra att han nu har blivit uttagen till den svenska landslagstruppen som kommer att möta Rumänien och Norge i de två första EM-kvalmatcherna. Första matchen spelas på hemmaplan mot Rumänien. 

– Landslaget är det största i Sverige. Så jag är självklart jätteglad. Det är stort för mig att vara här. Jag är stolt. För mig handlar det om att göra så bra så att jag vill stanna här, säger han under tisdagens pressträff. 

 

 

”Jag är här för att konkurrera”

Alexander Isak har även sina förhoppningar på att få speltid under landslagssamlingen och kommenterar även vad som krävs för att han ska få stanna i landslaget. 

– Jag skulle inte vara här om det inte fanns någon chans att spela. Jag får göra det bästa att för att få spela, säger han. 

– Först och främst måste man göra det bra i klubblaget. Sen när man här är måste man visa vad man går för. Jag är här för att konkurrera, säger han. 


Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN

Isak gick från sin före detta klubb AIK till den tyska storklubben Dortmund efter att det bland annat även diskuterats om Real Madrid i Spanien. 

I sitt Willem II i den nederländska ligan ångar han på och i helgen stod han även för ett drömmål. 

– Det var ett fint mål. Jag såg en yta och tog den, säger han. 

 

 

 

”Har inte fått min bonus än”

Alexander Isak tror på att sin gamla klubb har chans till att ta hem ännu ett SM-guld. 

– Det är mitt fosterlag. Jag har spelat där nästan hela livet och de betyder mycket för mig. Det var tråkigt att de förlorade mot AFC. Jag tror det finns goda chanser till ett till SM-guld, säger han. 

– Champions League? Det skulle bli en bragd för dem. Men allt är möjligt, fortsätter han.

Under tisdagens pressträff skojade han även om att han inte fått sin bonus efter övergången till Dortmund. Övergången uppges vara värd en bra bit över 100 miljoner kronor enligt Fotbollskanalen.

– Jag har inte fått min bonus än (skratt). Nej, jag skojade. Det är kul att man har bidragit på något sätt. Men jag sitter inte och tar åt mig credden så där. Det är spelarna som har gjort det. Men kul att man bidragit, säger Alexander Isak. expressen

Related posts

lämna en kommentar