Alexander Isak om målsuccén, flytten och missförståndet


Alexander Isak har fått en drömstart på utlåningen till Willem II i Holland. Fem mål och två framspelningar på åtta matcher gav 19-åringen en plats i Janne Anderssons landslag. Nu ser han fram emot EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge – och han hoppas på speltid. 

– Självklart gör jag det, annars hade jag inte varit här om jag inte hade någon chans.  Alla som är här vill spela, säger han. 

Extra skönt att ha målet du gjorde i helgen i bagaget när du kommer till samlingen?

– Ja, jag känner mig i ganska bra målform. Det är alltid skönt att sätta dit några baljor. 

– Det flöt på ganska bra så det var fint mål. Jag såg en yta, tog den och det blev en lite ”solo-action”, säger Isak. 

 

 


Foto: PROSHOTS / PROSHOTS BILDBYRÅN

Vad var det som gjorde att det blev en utlåning från Dortmund till slut? 

– Jag hade känslan under hösten att det inte skulle bli så mycket speltid. Efter försäsongslägret kände jag att det var rätt. Spelade mot Wilhelm i en träningsmatch. 

Vad är det som gör att det går bra i Willem II? 

– Först och främst för att jag får spela mycket. Då kommer man in i det. Sen vet jag vad jag kan prestera. Jag kommit in bra i laget och har en bra roll som jag trivs i.

”Landslaget är det största i Sverige”

Hur viktigt blir det att göra bra ifrån sig här i landslaget? 

– Först och främst får man göra det bra i klubblaget. Sen när man är här får man visa vad man går för. Jag är här för att konkurrera. 

– Landslaget är det största i Sverige. Så jag är självklart jätteglad. Det är stort för mig att vara här. Jag är stolt. För mig handlar det om att göra så bra så att jag får fortsätta vara med i A-landslaget. 

 

 

Du var på väg till Doha för att vara med på januariturnén, men sedan ringde Dortmund och ville ha tillbaka dig. Hur ser du på det? 

– Jag tror det var ett missförstånd mellan förbundet och Dortmund. Jag trodde att jag skulle åka till Qatar, men Dortmund hade inte tänkt samma. Och så fick jag ett samtal på väg till flygplatsen att de ville ha tillbaka mig. Men det var okej, det var inga problem. 


Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Isak om motgångarna i Dortmund: ”Tråkigt”

Du hade en tuff höst där du inte var uttagen till Champions League-truppen och inte fick någon speltid. Vad kände du då? 

– Det var tråkigt, självklart. Man vill alltid spela. Det var en besvikelse. Men det fanns inte läge att vika ner sig för de utan det var bara att köra på och vänta på nästa fönster, som var januari. Nu är det är Willem II. 

Känner du att du har mognat mycket sedan du var i AIK? 

– Även om jag tycker att jag var mogen förut så känner jag att jag har mognat ännu mer. Har ändå tränat med stora spelare. Man lär sig mycket. Jag har blivit lite snabbare och lite starkare, lite bättre avslutare och lite bättre målgörare. Man blir lite bättre på allt med åren. 

Isak menar också att det är stor skillnad på honom nu jämfört med när han spelade i AIK och avslöjar att han gått upp sju-åtta kilo sedan han spelade på Friends senast. 

Vad har du lärt dig av spelarna i Dortmund? 

– När man kommer till ett sånt lag så kollar man på alla. Det är ett gäng stora spelare. Man lär sig mycket varje dag, det tar man med sigexpressen

Related posts

lämna en kommentar