EM-kvalet: Andreas Granqvist om Lindelöfnyheten


I går meddelade Svenska fotbollförbundet att Victor Nilsson Lindelöf har tackat nej till den kommande landslagssamlingen där Sverige ska EM-kvala mot Norge och Rumänien. Förbundet skriver att skälen till återbudet är personliga.

– Det är så klart tråkigt att Victor lämnat återbud men jag har full förståelse och respekt för hans beslut, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

Enligt Fotbollskanalen finns andra skäl bakom beslutet.  

”Det är upp till Victor att vara tydlig”

Anledningen ska, enligt sajten, bland annat vara att nära vännen John Guidetti petats till förmån för Sebastian Andersson och Alexander Isak.

Janne Andersson slog tillbaka mot uppgifterna under måndagens presskonferens.

– Jag kan kraftigt dementera att det skulle vara för att någon annan spelare inte är uttagen. Hade det varit det, hade jag inte haft någon respekt för det skälet, säger Janne Andersson.

Lagkaptenen Andreas Granqvist stämmer in.

– Det är ganska enkelt: jag har inte själv pratat med Victor, men orsaken är personliga skäl. Det är upp till Victor att var tydlig med vad det är. Men det är personliga skäl och det respekterar både jag och laget. Men det är tråkigt att han inte är här. Det är han som har valt det, säger Granqvist.

Granqvist: ”Har all respekt för Victor”

Mittbacken fortsätter:

– Det är klart att man kanske helst hade sluppit spekulationerna. Men det är så det är. När det är personliga skäl och lite annat så kan det bli spekulationer. Jag har all respekt för Victor och de beslut han har tagit och varit det innan. Det är upp till er att spekulera men jag är rätt säker på att det inte ligger något bakom de spekulationerna, säger han.

Själv byttes Granqvist ut i halvtid i helgens träningsmatch mot IFK Värnamo. 

– Jag känner lite i ljumskarna. Jag spelade 45 minuter för att det var en dålig plan och för att inte riskera något. Men det är ingen större fara. Jag ser fram emot att spela så länge inget speciellt händer på träningarna, säger han.

Mittbackskrisen i landslaget inför EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge är emellertid ett faktum. Utöver Nilsson Lindelöfs återbud har Pontus Jansson tvingats lämna återbud.

”Han har kanske bäst chanser att spela”

Anton Tinnerholm och Sotiris Papagiannopoulos har kallats in i truppen som ersättare. Sedan tidigare finns även Bolognas Filip Helander i truppen, som är ett alternativ för Jannes mittbacksbortfall. 

– Det är tråkigt att Victor och Pontus inte kan var med. Det är två spelare som gjort det bra för oss. Men det är så det är, säger Filip Helander.

– Det är alltid tufft att tappa dem som har spelat mycket. Victor har gjort det bra i sitt klubblag. Nu är det Pontus också. Två av de mittbackar som har spelat mycket. Det är klart att det är ett tapp. Men Filip kom in mot Turkiet och har gjort det bra. Jag är inte orolig att de andra ska klara av att spela de här matcherna, säger Granqvist.

Lagkaptenen flaggar för att Filip Helander kan bli hans mittbackspartner mot Rumänien på lördag.

– Nu är jag inte tränare men det är kanske han som har bäst chanser eftersom han har varit med och spelat mest av de som är med i truppen. Vi får se vad Janne bestämmer, säger Granqvist.expressen

Related posts

lämna en kommentar