DEBATT Sju skäl att rösta rött i EU-valet


Nu är det snart dags att gå till vallokalerna igen. Vi är ju lyckligt lottade människor som lever i ett fritt och demokratiskt land! Att vi dessutom ingår i Europeiska Unionen och där kan jobba för fred, ekonomisk utveckling och samhällsförbättringar för alla gör inte saken sämre.

Men kommer det inte bara en massa skit från EU? Nej, men det beror förstås på vilka politiker du och jag skickar dit. Dåliga politiker orsakar dåliga saker. Bra politiker, som Heléne Fritzon och Johan Danielsson, levererar bra saker. Rösta rött om du tycker så här!

► Svenska kollektivavtal ska gälla på svensk arbetsmarknad. Lågavlönade arbetare ska inte utnyttjas till att dumpa svenska löner.

► Arbetstagarnas möjlighet att organisera sig fackligt måste skyddas och stärkas.

► Ingen ska dö på jobbet – ingen ska bli sjuk av jobbet. Slarvet och riskerna i arbetsmiljön måste bort.

► Anställningstrygghet – stopp för företag som använder inhyrd personal eller entreprenader som en permanent lösning istället för ett komplement vid tillfälliga arbetstoppar.


► Det ska vara ordning och reda på våra vägar. Stopp för låglönekonkurrens, skattefusk och usla arbetsvillkor i åkeribranschen.

► EU ska förbättra kvinnors situation på arbetsmarknaden och minska andelen otrygga anställningar och ofrivilliga deltider.

► Vi vill ha ett Europa som försvarar demokratin, bekämpar högerextremismen och tar itu med klimathotet.

Se där sju goda skäl att rösta på Socialdemokraterna i EU-valet 26 maj!

Hans Hellström, Socialdemokraterna i Hofors

Patrik Jonsson, Socialdemokraterna i Ockelbo

Mikael Andersson, Seko Gävle Dalaarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar