Credit Suisse höjer prognosen för S&P 500Credit Suisse höjer prognosen för S&P 500 och ser nu indexet avsluta året på 3 025 punkter istället för tidigare 2 925 punkter.

Det motsvarar en ökning på mer än 20 procent för helåret och sju procent från dagens nivå. Det nuvarande rallyt har pågått sedan årsskiftet.

Credit Suisse uppger att det är ”vikande” risker som lär få marknaden att gå mot nya höjder.

”Mindre hökaktiga kommentarer från Fed, mindre rädsla kring inflation och recession och möjligheten för en Kina-uppgörelse är främsta drivkrafter som driver ned volatiliteten och spreadar, och driver upp aktier”, sade Jonathan Golub, chefsaktiestrateg för Credit Suisse i USA.

Credit Suisse har trots förväntningar om högre aktiekurser sänkt företagens vinstestimat till en tillväxt om 4,4 procent i år. Det beror på lägre oljepriser och försämrade utsikter för teknikföretagen, men är ändå över Wall Street-konsensus på 3,8 procent, enligt Factset.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar