Alligator Bioscience rusar på positiva dataBioteknikbolaget Alligator Bioscience kommer att presentera positiva prekliniska data för läkemedelskandidaten ATOR-1017 vid den vetenskapliga konferensen 4th Annual Immuno-oncology Summit Europe, som hålls i London den 18-22 mars. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktien lyfter på beskedet.

ATOR-1017 är en monoklonal antikropp som utvecklas för behandling av spridd cancer. Den aktiverar den co-stimulerande receptorn 4-1BB och den immunaktiverande funktionen är beroende av korsbindning till så kallade Fc-gamma-receptorer på immunceller.

De nya data visar att ATOR-1017 ger kraftfulla anti-tumöreffekter i en experimentell modell för tjocktarmscancer, MC38. Dessutom visas att ATOR-1017 har en dosberoende hämmande effekt på tumörtillväxt och ökar överlevnad. Tidigare prekliniska data har visat att ATOR-1017 aktiverar både NK, Natural Killer-celler och T-celler, vilka båda medverkar till effektiv immunmedierad avdödning av tumörceller.

“ATOR-1017 är med sina tumörriktade egenskaper utformad för en överlägsen säkerhet/effekt-profil och de nya resultaten stärker ytterligare dess “best-in-class”-profil. ATOR-1017 har potential att kunna minska biverkningar och ge ett kraftullt och varaktigt immunsvar. Detta ger oss ett starkt prekliniskt underlag för att gå in i nästa fas av utvecklingen. Vi förväntar oss kunna starta studier i cancerpatienter senare i år”, säger Christina Furebring, chef för Preclinical Development på Alligator Bioscience.

Aktien är i skrivande stund upp över 9 procent på beskedet.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar