AIK vinner efter ett jättemisstag


Skulle Oskarshamn kvalificera sig för direktkval till SHL? De hade under söndagen matchboll på hemmais mot AIK. 

Och de tog den inte. 

Oskarshamn var en match ifrån platsen om den åtråvärda direktkvalsplatsen till SHL. 

Efter att ha gjort mål i den absolut sista sekunden i den andra perioden förra matchen skaffade sig Oskarshamn alltså fördel mot AIK och kunde avgöra på hemmais under söndagen. 

Det var ruffigt och många stökiga situationer under matchen och det märktes att matchen verkligen gällde någonting. Det var hetsigt på isen med mycket bråk och tjafs mellan spelarna. 

AIK tog ledningen 

Efter bara minuten hade bortalaget tagit ledningen genom Jesper Frödén efter en märklig situation där AIK:s stora stjärna Fredric Weigl skickade in pucken framför mål. Och där stod Frödén och gjorde målet. 

Sedan skulle matchen gå fram och tillbaka med många lägen åt båda hållen. Oskarshamn kvitterade genom Joakim Thelin och gjorde även 2-1 genom Robin Söderqvist. Men innan andra perioden var över hade AIK kvitterat genom Christian Sandberg.  

– Det var en andra period som svängde fram och tillbaka, sa C Mores Patrik Westberg i periodpausen.  

Förlängning avgjorde

I den tredje perioden var det återigen tajt med många dueller. Det var omöjligt att sia om vilket jag som skulle avgöra och ta hem matchen. 

Efter 60 minuter spelade var ställningen 3-3 efter att AIK:s Jacob Dahlström gett bortalaget ledningen och Oskarshamns Alex Hutchings kvitterat. 

Full tid spelat och det var inte mycket som kunde skilja lagen åt. Förlängning var ett faktum. 

Där avgjorde AIK efter ett jättemisstag av målvakten Christoffer Rifalk. Det var Jesper Frödén som tog till vara på misstaget och kunde sätta dit det avgörande målet som betyder att det kommer spelas en helt avgörande match på tisdag i Stockholm. 

–Vi fick marginalerna med oss i overtime. Nu är det bara att ladda om batterierna för tisdag, säger AIK:s tränare Thomas Mitell i C More. 

Oskarshamns tränare Håkan Åhlund var besviken i C More men säger samtidigt att om någon hade sagt till honom att de skulle få en femte och avgörande match i Stockholm hade han tagit det. 

– Jag önskar att vi kunde spela om det. Det är tillfälligheter som det blir mål på, säger han. 

Isak Pantzare var besviken efter matchen men ser också fram emot den avgörande matchen på tisdag. 

– Jag tycker vi är det bättre laget och vi har mycket bättre powerplay än dem. Det här är en sak som händer en gång på miljonen. Shit happens, säger han. 

– Vi har varit det bättre laget hittills. Det ska bli kul att åka till ett fullsatt Hovet, säger han. expressen

Related posts

lämna en kommentar