AIK: Christoffer Rifalk stoppad från att prata


En högdramatisk match med en matchavgörande blunder i förlängningen.

Så kan rysaren mellan Oskarshamn och AIK beskrivas med nio ord.

Men mer än så ska vi utveckla det.

Efter tre perioder stod det 3-3 mellan de två finallagen som båda spelar för att avancera till Direktkvalet till SHL där segraren ställs mot SHL-jumbon Timrå IK.

Då, i förlängningen, kom allt att avgöras efter en dråplig situation i Oskarshamns zon där målvakten Christoffer Rifalk gick ut bakom egen målbur och stoppade pucken, bara för att sekunden senare spela pucken bakom egen rygg. 

Men bakom egen rygg fanns inte en medspelare utan AIK:s Jesper Frödén, som kunde tacka för den missade passningen – gå runt målburen – och lägga in pucken i målburen som gapade tom då Rifalk fortsatt återfanns bakom målburen. 

När SportExpressen efter matchen kom att fråga efter Rifalk för en intervju om tavlan så kom beskedet att Rifalk inte skulle göra intervjuer och att han inte skulle komma ut till journalister på plats.

Stoppades att göra media: ”Inget annorlunda”

Pressansvarige, Viktor Ekström, om beslutet:

– Han har i princip inte pratat med media på hela slutspelsserien, inget annorlunda nu kontra då, säger han.

Oskarshamns tränare Håkan Åhlund var efter matchen besviken över resultatet, men hyllade sin målvakt som under långa stunder storspelade och höll AIK från målprotokollet.

Det blir ett märkligt avgörande i kväll… Hur ser du på målet?

– Det är tillfälligheter, men när det sker såna misstag längst bak så syns det mer. Det är bara att gå vidare för Rifalk och skaka av sig det här.

Har du pratat med honom efteråt?

– Ja.

Vad säger man en sån här gång?

– Jag frågade om det var lugnt och han sa att det inte var några konstigheter. Han räddar oss ju i första perioden så att…expressen

Related posts

lämna en kommentar