AFC till final efter straffdramatik


Söndag kväll och semifinal i Svenska cupen. Hemmalaget AIK tog emot skrällaget AFC Eskilstuna som tagit sig till semifinalen via vinst mot Halmstad i kvartsfinalen. AIK kommer närmast med en omdebatterad vinst mot Öster där Sebastian Larsson bland annat gjorde ett frisparksmål som blev omdiskuterat. 

Rikard Norling valde att starta med lagkaptenen Henok Goitom och Chinedu Obasi som anfallare. Obasi som blev matchhjälte med sina två mål mot Öster i kvartsfinalen fick alltså åter förtroendet. 

AIK gjorde första målet 

Inledningen av matchen präglades av ett ganska lågt tempo med få målchanser. Det var Daniel Sundgren som efter cirka tio minuter fick en chans. Men hans skott gick utanför. 

Även Henok Goitom fick ett vasst läge när han försökte lobba över AFC:s målvakt Mihail Ivanov. Men bollen gick även den gången utanför. Och Sebastian Larsson noterades även för en farlig frispark som gick i stolpen. 

Men målet skulle komma för favorittippade AIK. 

Efter några minuter in i den andra halvleken slog Sebastian Larsson en hörna som Panos Dimitriadis nådde högst på och 1-0 AIK var ett faktum. 

Chinedu Obasi missade sin straff i straffläggningen.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AFC kvitterade 

Det länge ut som att AIK hade koll på läget och skulle som så många gånger förr hålla undan och vinna semifinalen med 1-0. 

Men efter drygt 80 minuter spelade skakade AFC liv i matchen. De fick en frispark på vänsterkanten som till slut nådde Samuel Nnamanis fot som kunde stöta in bollen i nät till 1-1. 

Efter 90 minuter spelade kunde inte lagen skiljas åt och matchen gick till förlängning och efter en ganska händelsefattig förlängning fick semifinalen avgöras på straffar. 

Rashidi missade mål

I straffläggningen missade båda lagen två straffar var innan det gick till sudden death-straffar. I AIK var det anfallsstjärnorna Henok Goitom och Chinedu Obasi som bommade varsina straffar och i AFC missade Adnan Kojic och Wilhelm Loeper sina. 

Oscar Linnér satte även en straff själva med en bra straff nere i stolproten. 

Men det skulle skrälla ordentligt i semifinalen. 

Heradi Rashidi missade sin straff när han bommade målet och AFC Eskilstuna tog sig vidare och spelar final i Svenska cupen mot BK Häcken som slog ut Djurgården. 

– Det är sjukt. Jag förstår inte riktigt. Det är kul, säger Felix Michel efter matchen. expressen

Related posts

lämna en kommentar