Emma Igelström drabbad av tumör i livmodern


Under sju månaders tid har Emma Igelström haft problem. Hon förklarar att det kan ha varit de längsta månaderna i hennes liv.

Och hon har valt att vara tyst – fram tills nu.

”Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden”, skriver Igelström på Instagram.

39-åringen har drabbats av en tumör i livmodern.

”En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg”, skriver Emma Igelström och förklarar att tumören ska tas bort om några veckor.

”Jag är helt sänkt”

Hon berättar vidare:

”Jag har under sju månader haft en överjävlig smärta under menstruationen som numera varar två veckor. Jag har strålats, jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna.”

Igelström skriver i Instagram-inlägget att hon varit totalt utmattad under den här tiden, så trött att hon gråtit och inte orkat göra någonting mer än precis det som krävs av henne.

”Varenda fysisk aktivitet är en vinst. Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket.”

Emma Igelström tog fyra VM-guld och tre EM-guld under sin karriär. Dessutom noterade hon sju världsrekord.

Under de senaste åren har vi bland annat sett henne i SVT:s ”Mästarnas Mästare”.

 

https://www.instagram.com/p/Bu-ueOQnWZU/

expressen

Related posts

lämna en kommentar