Efter succén – Anders Grönlund vill förlänga med Frölunda


En match återstår för Frölunda innan slutspelet drar i gång om en dryg vecka.

Den spelas mot Brynäs i Scandinavium i kväll.

En match där Frölunda inte har något att spela för – då man redan säkrat tredjeplatsen.

– Jag tror att många med mig känner att det är lugnet före stormen nu. Det är klart att vi vill prestera så gott det går – men man märker på truppen att vi går och väntar på någonting. För mig går det inte riktigt att sätta ord på det i och med att det är mitt första slutspel, säger backen Anders Grönlund om situationen.

”Kommer inte bara gå att trycka på en knapp”

Hur mycket märker man att det inte är något att spela för?

– När man väl är inne i ett byte så tänker man inte på det, då kör man på som vanligt. Men jag tyckte att det märktes på matchen i går (Djurgården) att det var en lite annan karaktär. Det kändes lite mer avslaget än det brukar, säger han och fortsätter:

– Man samtidigt är det viktigt för oss att bibehålla formen som vi haft. När vi kommer in i slutspel så kommer det inte bara gå att trycka på en knapp.

Sportchefen: ”Är intressant för oss”

Backen som värvades in från allsvenska Pantern har gått från klarhet till klarhet den här säsongen – och har skaffat sig en viktig roll i försvaret.

Men efter säsongen går kontraktet ut.

Frölundas sporchef Fredrik Sjöström kommenterar:

– Han har gjort det bra och är intressant för oss i framtiden. Det finns förhoppningar om att vi ska kunna hitta något där, men jag vill inte säga för mycket än, säger han.

”Är överlycklig att vara här”

Grönlund svarar:

– Det är smickrande att höra att det finns ett intresse. Vi har inte haft så mycket kontakt mer än att man i omklädningsrummet hejar på varandra. Jag har verkligen bara försökt ha fokus på mitt eget spel och göra det bästa jag kan. Man har varit i sin egen bubbla. Men det är kul att höra så klart, förhoppningsvis skriver jag på tidigare än i somras, oavsett var det blir, säger han med ett skratt.

Du har förhoppningar om att stanna?

– Ja, herregud. Jag har sagt det tidigare också. Jag är överlycklig över att vara här och är tacksam att Frölunda har gett mig chansen och vågat satsa på mig, säger han.

 

LÄS MER: Anders Grönlund om poängformen: ”Vågar ta för sig mer”expressen

Related posts

lämna en kommentar