Charlie Whiting hastigt avliden – blev 66 år


Helgens GP i Australien skulle bli en fest och ett stort friande av att formel 1-säsongen äntligen är tillbaka efter vinteruppehållet.

Istället tyngs tävlingen nu av sorg, sedan tävlingschefen Charlie Whiting hastigt gått bort under torsdagsmorgonen efter att ha drabbats av en blodpropp i lungan.

Han blev 66 år gammal.

– Jag är förkrossad. Det är en stor förlust inte bara för mig personligen, utan för hela formel 1-familjen, FIA (Internationella Bilsportsförbundet) och all motorsport, säger Ross Brawn, sportchef för formel 1, i ett pressmeddelande.

Marcus Ericsson: ”En fantastisk person”

Charlie Whiting har arbetat inom motorsport sedan 1970-talet och var sedan 1997 tävlingsledare för formel 1.

Svenske Marcus Ericsson har kört i formel 1 mellan 2014-2018, men har i år flyttat till USA för Indycar. Han är dock fortsatt ambassadör för Alfa Romeo, och är i helgen på plats i Melbourne som reservförare för teamet.

”Jag kom precis fram till Melbourne och fick höra de fruktansvärda nyheterna att Charlie Whiting gått bort. Charlie var en av de bästa och mest respekterade personerna i formel 1, och framför allt även en fantastisk person. Det är en stor förlust för vår sport”, skriver Ericsson på Twitter.

https://twitter.com/Ericsson_Marcus/status/1106052161736228864

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar