AIK värvar estlänaren Karol Mets


SportExpressen kunde i början av veckan avslöja att AIK förhandlade med den estniske landslagsbacken Karol Mets. 25-åringen sågs då som en ersättare till Robin Jansson, som var på väg till Orlando City. 

Jansson lämnade för Orlando

I tisdags blev också Jansson klar för MLS-klubben och idag bekräftade också AIK att man skrivit ett kontrakt med Mets. 

– Karol har de egenskaper som vi har sökt efter för att  befästa och utveckla AIK:s spelsätt. Hans personlighet ställer höga krav på både honom själv samt sin omgivning och han har under rekryteringsprocessen med all önskvärd tydlighet visat att han verkligen vill till AIK. 

– Vi är glada över att nu ha honom hos oss och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för en fortsatt framgång för klubben, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens officiella hemsida.  

Kabran ser ut att bli nästa AIK-värvning 

Mest har gjort 51 A-landskamper för Estland och sammanlagt spelat 42 matcher i holländska Eredivise för NAC Breda, dit han värvades från Viking Stavanger sommaren 2017.

AIK letar också efter en anfallare efter anfallare som ersättare för Stefan Silva, som är på väg att lämna klubben. Just nu tränar han med Vasalund. Hetaste spåret att ersätta Silva är Kevin Kabran, som AIK jobbar på att ta in från IK Start. Kabran har tidigare spelat i Brommapojkarna och Vasalund. 

 expressen

Related posts

lämna en kommentar