Astrit Ajdarevic tillbaka – redo för spel med DIF


Astrit Ajdarevic stod för ett imponerande inhopp för Djurgården hemma mot Elfsborg i den sista gruppspelsmatchen när han byttes in och vände på matchen genom att spela fram Dzenis Kozica som stötte in segermålet vilket gav laget en gruppseger.

Mittfältaren drog dock på sig en liten skada i matchen vilket gjorde att han missade cupkvartsfinalen mot Hammarby i helgen. På onsdagens träning ute i Vinnarhallen på Bosön fanns Ajdarevic dock med på träningen. 

Astrit Ajdarevic åter i träning

Nyförvärvet tränade till en början med laget men ägnade sig senare åt individuell träning och löpning.

– Det var inte mycket fotboll i dag, men det var nice att springa av sig. Jag har varit hemma i Göteborg nu och det har varit väldigt mycket fram och tillbaka. Förhoppningsvis kommer det lugna sig lite grann med resandet så att jag får kontinuitet i det hela. Förhoppningsvis ska det vara hundraprocent till allsvenska starten, säger Astrit Ajdarevic till SportExpressen efter onsdagens träning.

Hur känns formen och flåset?

– Det är tråkigt men nyttigt. Det känns bättre men det är inte som när jag kom då var det nästan en chock att träna med ett lag. Jag körde själv i några månader men sakta men säkert kommer flåset upp. Man har lite skavanker då och då, det har varit en omställning med underlaget från gräs till konstgräs. Det är mycket som tar stryk men jag är stark och det gynnar mig.

Du hade en känning i förra veckan. Känner du av något nu?

– Nej, inget, det var då. Det var ingen idé att riskera. Jag har gjort det förut när man känt att man varit på 70-80 procent, men valt att spela match och sedan går man sönder och är borta i två månader. Det är något jag inte kommer göra om. Jag har mognat och lärt mig och jag tror det var rätt beslut. Det var på håret att jag skulle vara med. Jag behövdes inte, jag spelar bara viktiga matcher, säger Ajdarevic och skrattar.

Ajdarevic: ”Jag är tillgänglig”

Du är alltså tillgänglig mot Häcken?

– Ja, sedan får vi se om jag blir uttagen, haha. Jag är redo och sedan om det blir bänk eller start, det får vi ta på fredag. Jag är tillgänglig i alla fall.

Hur har första tiden med laget varit?

– Vi vet vad vi vill göra och har en bra idé. Vi har många duktiga spelare och det är stor konkurrens. Vill man vara med där uppe i toppen behövs konkurrens och kvalitet. Nu ser det ut som att de flesta är tillbaka och då blir kvalitén högre. Jag sa det innan och säger det igen, jag tror på ett positivt år.

Lagerlöf: ”Räknar inte med Chilufya”

I övrig saknades Edward Chilufya på dagens träning och Djurgården räknar inte med honom till matchen mot BK Häcken på lördag. Nicklas Bärkroth och Johan Andersson (lårkaka) tränade inte heller i Vinnarhallen på onsdagen.

– Han (Chilufya) är knappast tillgänglig. Vi räknar inte med honom, säger Thomas Lagerlöf om mittfältarens status.

Och Nicklas Bärkroth?

– Han kändes lite hängig i morse. Det är bara det. Antingen så håller han på att bli sjuk eller så är han frisk och kry i morgon igen.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger expressen

Related posts

lämna en kommentar