Alexander Isak uttagen i Sveriges trupp till EM-kvalet


Isak får därmed chansen att visa upp sig i tävlingssammanhang för första gången när Sverige möter Rumänien och Norge i EM-kvalet senare i mars.

Efter två frustrerande år utan speciellt mycket speltid i Borussia Dortmund har Isak, som såldes från AIK till Bundesliga för en allsvensk rekordsumma på ungefär 90 miljoner kronor i januari 2017, hittat formen i Holland. Med fyra mål på sju matcher har den 19-årige anfallaren fått en väldigt bra start på sin lånesejour i Willem II.

Såg ut att missa truppen

I går berättade SportExpressen att Isak skulle få vänta på sin chans, trots att han bevakats av landslagsledningen – om inget oförutsett skulle inträffa innan truppen spikades.

Efter två ytterligare mål i helgen, då Willem II besegrade De Graafschap med 3-2, tycks landslagsledningen tänkt om och valt att ta ut honom i alla fall. Det sätter i sin tur frågetecken för så väl John Guidetti, som bara startat en match för Alaves sedan september och ännu inte gjort mål för sin spanska klubb den här säsongen, men även Isaac Kiese-Thelin, som hamnat i frysboxen i Bayer Leverkusen och saknar speltid sedan oktober.

Sverige möter Rumänien på Friends arena, lördag den 23/3, och sedan Norge i Oslo tisdagen den 26:e mars.expressen

Related posts

lämna en kommentar